Την καταρχήν συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας ότι αυτό είναι η μόνη πρακτική λύση.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση εκπροσώπων ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΗΜΑΡ για το πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας της νέας κυβέρνησης, η οποία άρχισε με καθυστέρηση (πάνω απο μια ώρα), λόγω της μεγάλης έντασης στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για το αν θα συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος στη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε νωρίτερα ότι αύριο το πρωί η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα εξειδικεύσει τον τρόπο με τον οποίο θα μετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Παράλληλα επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση ειλικρινά και θα μετάσχει σε αυτήν με τον πιο ωφέλιμο τρόπο. «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την άρνησή του να συμμετάσχει στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα που έχει προτείνει ο κ. Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr