Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα σχηματίσει κυβέρνηση εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε τη συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας η οποία θα πρέπει να φροντίσει για την αναθεώρηση των όρων της δανειακής σύμβασης που επιβλήθηκαν στη χώρα στην πρώτη φάση της σύναψης της δανειακής σύμβασης.

«Σε αυτή την εθνική διαπραγματευτική ομάδα ανοιχτή πάντα η πρόσκληση για τη συμμετοχή και δυνάμεων πέραν αυτών που θα μετέχουν στην κυβέρνηση» τόνισε αφήνοντας “ανοιχτή πόρτα” στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισήμανε, η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει -και θα αποκτήσει- κυβέρνηση το ταχύτερο, και συμφώνησαν με τον κ. Κουβέλη ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε αισιόδοξος, καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη σύγκλιση απόψεων, επισημαίνοντας ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να σταλλεί μήνυμα αξιοπιστίας και σταθερότητας στο εξωτερικό και μήνυμα ασφάλειας και προοπτικής στο εσωτερικό.

«Σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο που έχουμε προτείνει προεκλογικά με τα οχτώ σημεία. Υπάρχει σύγκλιση. Επίσης έχει μεγάλη σημασία η συμμετοχή προσώπων, χρειάζεται όχι μόνο φερεγγυότητα, αλλά και καταλληλότητα των προσώπων» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr