«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο πολιτικής τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση και αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους και τις ρυθμίσεις του μνημονίου» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκτιμώντας ότι επιταχύνεται η διαδικασία για τη χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση.

Ανλυτικότερα ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι προτάσσονται τα προγραμματικά ζητήματα τα οποία χαρακτήρισε συνεκτικό ιστό για μία κυβέρνηση που θα μπορέσει να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας και επανέλαβε την ανάγκη για φερεγγυότητα των προσώπων.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, γνωστοποίησε ότι αναμένει τις θέσεις του με τα προγραμματικά ζητήματα που του ανέδειξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Όπως είπε, είναι αποφασιστικό στοιχείο η προγραμματική συμφωνία και εκτίμησε ότι επιταχύνεται η διαδικασία για τη χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

«Αν υπάρξει σύμπτωση είναι δυνατόν τις επόμενες ώρες, τις επόμενες μέρες, να προχωρήσουμε» είπε.

Την αισιοδοξία του μετά τη συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: skai.gr