Δύο χρόνια παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας πρόκειται να ζητήσει η νέα κυβέρνηση, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Dow Jones, επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους.

Την ίδια ώρα, πιθανές χαρακτήρισε τις προσαρμογές στο ελληνικό πρόγραμμα η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Μιλώντας στο αυστριακό πρακτορείο τόνισε ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να εξετασθεί τι πρέπει να γίνει ώστε «να μη συνεχισθεί η κατάθλιψη και να επιστρέψει η ελπίδα». Διευκρίνισε ωστόσο «πως δεν έχει νόημα μια αλλαγή ολόκληρου του ελληνικού προγράμματος, ούτε και να τίθενται όλα υπό αμφισβήτηση».

Νωρίτερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την εφαρμογή του προγράμματος της, θέση που αργότερα διαψεύσθηκε απο αξιωματούχους στο Βερολίνο .

Απο την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα φαίνεται να είναι το να δοθεί περισσότερος χρόνος για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και να μειώσει το χρέος.

Την ανάγκη τροποποιήσεων στο Μνημόνιο από την Ευρώπη ως ένα βήμα καλής θέλησης προς την Αθήνα επισημαίνει με παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φερχόφστατ.

Πηγή: skai.gr