ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν επισημαίνει με παρέμβασή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. «Λύσεις μέσω ψήφου ανοχής ή τακτικών απουσίας από τη Βουλή αποτελούν υπεκφυγές» επισημαίνει.

«Τα κόμματα που υποστήριξαν στις εκλογές την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά) έχουν στην υπάρχουσα συγκυρία κρίσης την υποχρέωση να συνεργασθούν διαφορετικά θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την ευρωζώνη και στη δραχμή» δηλώνει χαρακτηριστικά κ. Σημίτης.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ακόμη ότι τα τρία αυτά κόμματα έχουν επίσης χρέος να διαμορφώσουν μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση.

«Η αντιμετώπιση
της κρίσης είναι υπόθεση πολιτικού σχεδιασμού, σοβαρής διαπραγμάτευσης και δημιουργίας εμπιστοσύνης. Δεν επιτυγχάνεται με πολιτικαντισμούς», παρατηρεί ο κ. Σημίτης, προειδοποιώντας ότι «προσπάθειες ενός κόμματος να επικυριαρχήσει των άλλων, θα δείξουν έλλειψη υπευθυνότητας. Λύσεις μέσω ψήφου ανοχής ή τακτικών απουσίας από τη Βουλή αποτελούν υπεκφυγές».

«Χρειάζεται θάρρος και όχι φόβος, ανάγκη ουσιαστικής συνεννόησης και όχι προσποίηση» καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή: ska12i.gr