Είναι ώρα ευθύνης για όλα τα κόμματα, ώστε να δημιουργηθεί το ταχύτερο δυνατό κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες, όπου υπάρχουν πολίτες που υποφέρουν δήλωσε η επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη.

Κόμμα της εθνικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αφορμή τα exit polls.

Πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται, με συνέπεια, για να καταργηθεί το εθνοκτόνο μνημόνιο, που εκχωρεί εθνική κυριαρχία. Θα δώσει τον αγώνα για μια Ελλάδα ελεύθερη που θα ανήκει στους Έλληνες.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν στη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ως προαπαιτούμενο για τη δική τους συμμετοχή.

«Πολιτικά αστεία συζήτηση που δεν έχει καμία βάση» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τη συζήτηση για το ενδεχόμενο συμμετοχής του συνδυασμού σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι με βάση τα έως τώρα στοιχεία των αποτελεσμάτων προκύπτει μια εικόνα θετικών ανατροπών, καθώς παγιώνεται ένας νέος πολιτικός χάρτης με τον άξονα της πολιτικής ζωής να έχει πάει προς τα αριστερά. Ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, είπε ο κ. Σκουρλέτης, το στοιχείο αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψη, γιατί η πολιτική δεν μπορεί πλέον να είναι ίδια στο εξής, όσον αφορά τη στάση έναντι της ΕΕ.

«Αν θέλουμε η χώρα να έχει ισχυρή διαπραγματευτική φωνή θα έπρεπε όλοι να επιθυμούν την ύπαρξη μιας ισχυρής αντιπολίτευσης, κάτι που θα ωφελήσει και τη χώρα και τη δημοκρατία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr