Σε δημοσίευμά τους, οι κυριακάτικοι «Times» εμφανίζουν κρυφά μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), Σπύρου Καπράλου, με δημοσιογράφους της εφημερίδας, στην οποία παραδέχεται ότι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διανομή των εισιτηρίων (που αναλογούν στην ελληνική επιτροπή) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο τα προωθεί στο εξωτερικό με τρόπο αμφιλεγόμενο ή ακόμη και παράτυπο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, τα εισιτήρια μιας εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να πωλούνται στο εξωτερικό, απαγόρευση που παραβιάζει ωστόσο τους ευρωπαϊκούς κανόνες του ελεύθερου εμπορίου.

Έτσι, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν επιτρέπει τη διαφήμιση στο εξωτερικό, ωστόσο δεν μπορεί να απαγορεύσει την πώληση σε κάποιον ενδιαφερόμενο από άλλη χώρα της Ε.Ε.. Παρ’ όλα αυτά, οι δημοσιογράφοι των κυριακάτικων «Times» καταγγέλλουν πως τα εισιτήρια πωλούνται ουσιαστικά στη «μαύρη» αγορά σε τιμές έως και δεκαπλάσιες.

Όπως αναφέρουν, υπεύθυνη για το γεγονός αυτό είναι η βρετανική εταιρεία προώθησης των εισιτηρίων Marcus Evans, η οποία προβαίνει στην πρακτική αυτή εν γνώσει του κ. Καπράλου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ τονίζει ότι με τη μέθοδο αυτή επωφελούνται και οι δύο πλευρές, διότι τα εισιτήρια πωλούνται σε τιμή πολλαπλάσια στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα η ζήτηση είναι περιορισμένη, ελέω κρίσης.

Ο κ. Καπράλος διευκρινίζει ότι η αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων δεν πρέπει να ξεπερνά το 20% και για τον λόγο αυτό τα εισιτήρια πωλούνται ως «κομμάτι» συνολικών πακέτων φιλοξενίας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι «Sunday Times», το δικαίωμα πώλησης των εισιτηρίων παραχωρήθηκε κατόπιν αιτήματος, με επιστολή του κ. Καπράλου, προς τον πρόεδρο της επιτροπής διοργάνωσης των Ολυμπιακών του Λονδίνου, λόρδο Σεμπάστιαν Κόε. Την επιστολή, σημειώνουν οι δημοσιογράφοι, είχε συντάξει καταλλήλως η Marcus Evans.

Η ΕΟΕ φέρεται, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, να παραχώρησε το δικαίωμα πώλησης των εισιτηρίων στην εταιρεία έναντι 300 χιλιάδων λιρών, με το ποσοστό που αναλογεί στην ΕΟΕ από την πώλησή τους να ανεβάζει τα έσοδα από τη συμφωνία έως και στις 700.000 λίρες (με κέρδος 250-500 χιλιάδων λιρών).

Πηγή : zougla.gr