Μια σειρά ζητημάτων τα οποία αφορούν την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού κ. Στουρνάρα να προωθήσει στην εφημερίδα της κυβέρνησης τις αποφάσεις για την ένταξη τριών επενδυτικών σχεδίων (μεταξύ των οποίων και οι βιομηχανικές ΑΠΕ στην Κρήτη) στο νομικό πλαίσιο περί στρατηγικών επενδύσεων (fast track), θέτουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Ειδικότερα, οι Οικολόγοι Πράσινοι επισημαίνουν:

1ο. Ποιος ο λόγος της συγκεκριμένης επίσπευσης από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, όταν για παράδειγμα αντίστοιχες διαδικασίες σε άλλους τομείς (ιδιωτικοποιήσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) “πάγωσαν” μέχρι την συγκρότηση νέας κυβέρνησης;

2ο. Ποιος ο λόγος μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να προωθεί τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων ενόψει των αποτελεσμάτων της 17ης Ιουνίου;

«Η απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού στερείται πολιτικής νομιμοποίησης και υπερβαίνει την ιδιότητά της ως υπηρεσιακής και έρχεται σε αντίφαση με αποφάσεις της ίδιας κυβέρνησης σε άλλους τομείς. Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε κατά καιρούς διατυπώσει τις αντιρρήσεις μας συνολικά για το νομικό πλαίσιο των επενδύσεων fast track, την έλλειψη μέριμνας για την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, καθώς και για την έλλειψη διαβούλευσης και σχεδιασμού σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», τονίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στη σχετική ανακοίνωσή τους.

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα αγωνιστούμε ώστε να αναθεωρηθεί το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο. Η υπέρβαση της οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να γίνει με τη θυσία της κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: energypress.gr