Την άποψη ότι οι αγορές πρέπει να δώσουν χρόνο στην Ευρώπη, προκειμένου να επιτευχθεί η δημοσιονομική και τραπεζική ενοποίηση της Γηραιάς Ηπείρου, εξέφρασε ο Όλι Ρεν, επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφώνησε στο πλαίσιο της Ετήσιας Συνδιάσκεψης Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της τράπεζας Goldman Sachs.

«Γνωρίζω πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές κινούνται γρήγορα. Αλλά εάν χάσουμε τους πολίτες μας χάνουμε την διαδικασία Ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτό δεν μπορούμε να το αντέξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν, αναφερόμενος στον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό και τις διαιρέσεις που παρατηρούνται ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης.

«Εάν το κατανοήσουμε αυτό, μία […] επιβεβαίωση των βημάτων για την αναδόμηση της ΟΝΕ θα υπογραμμίσει τη σταθερότητα και την παγιότητα του ευρώ και θα βοηθήσει, ακόμα και βραχυπρόθεσμα, ώστε να ανακάμψει η εμπιστοσύνη των αγορών και των πολιτών», συνέχισε ο επίτροπος, καλώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τις αγορές να αναλογιστούν το μέγεθος του Ευρωπαϊκού εγχειρήματος και να δώσουν μία πρώτη ψήφο εμπιστοσύνης στις πρωτοβουλίες των Βρυξελλών.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρεν αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί μία σαφής εικόνα για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού οράματος. «Πρέπει να χαρτογραφήσουμε την κατεύθυνση και τα βήματα προς μία πλήρη οικονομική ένωση προκειμένου να ολοκληρώσουμε την νομισματική ένωση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ρεν έστρεψε δηκτικά το βλέμμα προς τα μέλη της νομισματικής ένωσης, προειδοποιώντας ότι «η επίδειξη της πολιτικής δέσμευσης των κρατών μελών στο ευρώ θα είναι ένα σημείο κλειδί στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη».

Πηγή: skai.gr