Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της παράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας με δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες των ταξί, στην Ιπποκράτους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος είπε «Ποια εσωκομματικά; Σιγά τα αίματα… Κρατήστε μικρά φιαλίδια, γιατί όταν σφάζεις κάποιον για να βγάλει αίμα, πρέπει να έχει».

Όταν κάποιος δημοσιογράφος σχολίασε «ο Πάγκαλος έχει αίμα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε «δεν μιλάω για πρόσωπα. Ομιλώ πάντα δια παραβολών»

Όσον αφορά στη συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τους ιδιοκτήτες ταξί, τα δύο θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν:
– Η πρωτοβουλία που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, για να αντιμετωπιστούν τα θέματα της εξειδίκευσης της έδρας και των χώρων αναμονής των ΤΑΞΙ, ιδίως κοντά σε σταθμούς του μετρό ή άλλων αστικών ή υπεραστικών μέσων μαζικής μεταφοράς.
– Το ζήτημα της αντιμετώπισης των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ ως επαγγελματιών που πρέπει να εντάσσονται στα διάφορα προγράμματα ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων και ιδίως των ατομικών επιχειρήσεων (προγράμματα Υπουργείου Ανάπτυξης, προγράμματα διακανονισμού δανείων, χρηματοοικονομικά μέσα για την ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων, κ.ο.κ.).

Παράλληλα, μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αυτό που θέλει ο κόσμος -το λέω κάθε μέρα- είναι η Ελλάδα να μείνει σταθερά μέσα στο ευρώ, οι πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν, οι δυσμενείς όροι του μνημονίου να αλλάξουν αλλά να κρατηθεί το κεκτημένο, οι πολλές θετικές όψεις».

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί υπογράψατε μια σύμβαση που εμπεριέχει στοιχεία με τα οποία δε συμφωνούσατε»; Είπε «γιατί αυτό υπαγόρευε η στάθμιση των αγαθών, η προτεραιότητα των αναγκών της χώρας και γιατί υπάρχει μια διαρκής διαπραγμάτευση μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στην ίδια τη σύμβαση, γιατί η ίδια η σύμβαση προβλέπει δεύτερη φάση διαπραγμάτευσης, προβλέπει αναθεώρηση κάθε τρίμηνο. Και τώρα με αξιοπιστία και σοβαρότητα διατυπώνουμε τις προτάσεις μας για αναθεώρηση της σύμβασης».

Τόνισε παράλληλα ότι η μόνη λύση είναι η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης με όλες τις δυνάμεις που ισχυρίζονται ότι είναι ευρωπαϊκές μέσα στην ευθύνη.

Πηγή: skai.gr