Η Ισπανία χωρίς να φορτσάρει, διέλυσε την Ιρλανδία με 4-0 και έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα σκήπτρα της στην Ευρώπη. Δύο γκολ ο Τόρες και από ένα οι Σίλβα, Φάμπρεγας για το συγκρότημα του Ντελ Μπόσκε.

Το παιχνίδι στο Γκτανσκ έγινε κάτω από συνεχή βροχή. Οι συνθήκες έμοιαζαν περισσότερο… ιρλανδικές και στο ξεκίνημα του αγώνα, η ευκαιρία του Κοξ έδειξε ότι ίσως και να βλέπαμε… παιχνίδι.

Όμως στο τέταρτο λεπτό, ο Τόρες φρόντισε να στείλει το πρώτο μήνυμα της Ισπανίας, καθώς βρήκε στόχο, άνοιξε το σκορ και από κει και πέρα οι όποιες προσδοκίες για να δούμε αγώνα πήγαν… περίπατο. Βέβαια το συγκρότημα του Ντελ Μπόσκε, δεν μας άφησε και με το παράπονο.

Άρχισε το γνωστό πλέον ισπανικό παιχνίδι, με τις ατελείωτες πάσες και την κατοχή της μπάλας, έκλεισε για τα καλά τους Ιρλανδούς στα καρέ τους και πλέον η αίσθηση ότι το σκορ θα φτάσει σε… μεγάλα επίπεδα ήταν διάχυτη. Απλά καθυστέρησε, λόγω του Γκίβεν, ο οποίος έζησε μία από τις πλέον άχαρες βραδιές για τερματοφύλαλα. Αυτός να τα πιάνει όλα, αλλά οι αμυντικοί του και γενικά οι συμπαίκτες του να είναι… αλλού. Ίσως να έμεινα και στην… παραλία, που σύμφωνα με πληροφορίες επισκέφτηκαν την ημέρα του αγώνα.

Οι Ισπανοί λοιπόν, έχασαν ένα τσουβάλι γκολ, ακόμα ένα τσουβάλι απόκρουσε ο Γκίβεν και το ημίχρονο έκλεισε μόνο 1-0. Στην επανάληψη όμως και χωρίς να κάνουν καμία ιδιαίτερη προσπάθεια οι Ιβηρες, το σκορ έφτασε στο εμφατικό 4-0 με ένα γκολ από τον Σίλβα, ένα ακόμα από τον Φάμπρεγας, ενώ ενδιάμεσα ο Φερνάντο Τόρες είχε γίνει Φερνάντο… Σκόρερ.

Οι “ταύροι” μοιάζουν έτοιμοι να κατασπαράξουν και πάλι όποιον θα προσπαθήσει να γίνει ο… ταυρομάχος τους και σίγουρα δεν δείχνουν διατεθειμένοι να παραδώσουν τόσο εύκολα τα σκήπτρα τους.

Διοργάνωση: EURO 2012

Γήπεδο: Αρένα Γκντασκ

Διαιτητής:Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία

Ισπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα, Τόρες, Ινιέστα

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Γκίβεν, Ο’ Σέι, Λέτζερ, Νταν, Γουαρντ, Νταφ, Άντριους, Γουίλαν, ΜακΓκίντι, Κοξ, Κ

Επιμέλεια: Γιώργος Μπιτσικώκος

Πηγή: novasports.gr