Ισχυρό ΚΚΕ για να παμε μπροστά ζήτησε η Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

«Ισχυρό ΚΚΕ, το κόμμα εκείνο που στηριγμένο στο λαό μπορεί να βάλει στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που αύριο το σύστημα και η εργοδοσία θα το χρησιμοποιήσει για το τσάκισμα των απεργιών, των διαδηλώσεων, των αγώνων. Αυτοί που προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν, δεν θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση. Αυτοί θα σώσουν τα μονοπώλια και την ΕΕ όχι εσένα. Το ΚΚΕ θα βρεις δίπλα σου. Γι’ αυτό πρέπει να είναι ισχυρό στο λαό και όρθιο. Οι υποχωρήσεις που ζητάνε από το ΚΚΕ αφορούν το σήμερα, τους μισθούς, τις συντάξεις, την φροντίδα παιδιών, την ελπίδα του λαού να ματαιώσει τα χειρότερα, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα.Παπαρήγα.

Όπως είπε, όλα τα κόμματα μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου λες και είχαν συνεννοηθεί, διηγήθηκαν στον λαό το παραμύθι ότι στην Ευρώπη έρχονται τα πάνω – κάτω και όλα είναι εύκολα για την κατάργηση – τροποποίηση και επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έγινε ο Ναπολέων Βοναπάρτης που δεν θα άφηνε τάχα όρθιο τίποτε στην Ευρώπη.

«Η ΕΕ δεν έχει δώσει τίποτα καλό για το λαό. Δεν άλλαξε, δεν αλλάζει. Είναι απάτη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αλλάξει στρατηγική. Αθωώνει την ΕΕ. Είναι μεγάλη επίσης αυταπάτη ότι θα εξασφαλιστούν ισότιμες σχέσεις. Σε τίποτα δεν έχει δικαιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε.

Τίποτε από όλα όσα διαφημίστηκαν δεν επιβεβαιώνεται. Το αντίθετο, η κρίση στην Ευρώπη γίνεται πιο βαθιά και επικίνδυνη επισήμανε η κα. Παπαρήγα τονίζοντας ότι στην Ελλάδα παίρνουμε ήδη μια γεύση τι σημαίνει στάση πληρωμών, στα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία.

Είπε ακόμα ότι «λέει ψέματα η ΝΔ ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ. Το ίδιο ψέμα χρησιμοποιεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΝΔ ως δύναμη μνημονιακή θα βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ.
Ο,τι θα συμβεί θα οφείλεται στην γενίκευση και επιδείνωσης της κρίσης, στην επιλογή της Κομισιόν να κάνει έξωση κρατών από την ευρωζώνη, εκείνων των κρατών που αποτελούν λόγω κρίσης τον αδύνατο κρίκο».

Έκανε λόγο για γενικευμένες επιπτώσεις από την Ισπανική κρίση μέχρι και την γειτονική Τουρκία. Προέβλεψε ότι στο Μνημόνιο θα μπουν Ιταλία και Κύπρος.

Τέλος εκτίμησε ότι γίνεται προετοιμασία για στρατιωτική επέμβαση στην Συρία και στη συνέχεια στο Ιράν, ίσως μετά τις αμερικανικές εκλογές

Πηγή: skai.gr