Όλα ανοιχτά σε ένα τεράστιο «θρίλερ», όπως αποδεικνύεται, στον Γ’ όμιλο του Euro 2012!

Ιταλία και Κροατία έμειναν στο 1-1 και η υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού κρέμεται… από μια κλωστή!

Το γκολ του Πίρλο έβαλε μπροστά τους Ιταλούς, όμως οι… πεισματάρηδες Κροάτες ισοφάρισαν με τον Μάντζουκιτς. Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, ενώ ο Γουέμπ δεν έδωσε πέναλτι στην ομάδα του Μπίλιτς, στο πρώτο μέρος. Όλα ανοιχτά πλέον, την τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η πρόκριση.

Το ματς:

Το πρώτο μέρος της Ιταλίας με την Κροατία είναι ίσως το καλύτερο σε αυτή την διοργάνωση. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν μπάλα και όχι για να κλειστούν στην άμυνα. Τα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν με την Ιταλία να έχει έντεκα τελικές προσπάθειες δείγμα του πόσο επιθετική ήταν.

Οι παίκτες του Πραντέλι πατούσαν καλύτερα, όμως θα μπορούσαν να βρεθούν και πίσω στο σκορ, αν ο Γουέμπ έδινε το πέναλτι του Κελίνι στον Μάντζουκιτς. Αφού αυτό δεν δόθηκε, οι Ιταλοί κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Μαρκίζιο να δέχεται… διπλό στοπ από τον Πλετίκοσα. Μια φάση αργότερα, όμως, ο Πίρλο έδειξε γιατί θεωρείται από τους πιο καλούς εκτελεστές στημένων φάσεων και με ένα εξαιρετικό φάουλ άνοιξε το σκορ, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Κροατία να μπαίνει πιο δυνατά και κυρίως πιο αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιταλοί έδωσαν χώρο και περίμεναν για να χτυπήσουν στην κόντρα, όμως αυτό δεν ήταν και τόσο εύκολο. Με μπροστάρη τον Μόντριτς, ο οποίος έκανε όλο το παιχνίδι για τους Κροάτες, οι παίκτες του Μπίλιτς κυκλοφορούσαν την μπάλα και έφταναν στην περιοχή του Μπουφόν.

Κάποια στιγμή οι Κροάτες θα εκμεταλλευόντουσαν την υπεροχή τους και έτσι έγινε. Ο Στρίνιτς σέντραρε και ο μόνιμος σκόρερ Μάντζουκιτς, «χτύπησε» και πάλι. Οι παίκτες του Μπίλιτς έφτασαν στην ισοφάριση, «πάγωσαν» τους Ιταλούς και συνέχισαν να κάνουν επιθέσεις, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Πραντέλι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης… μάλλον έμπλεξε περισσότερο τα πράγματα, αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι Κροάτες αντιμετωπίζουν τους Ισπανούς και οι Ιταλοί τους Ιρλανδούς στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μάτζιο, Κελίνι, Ντε Ρόσι, Μπονούτσι, Τιάγκο Μότα (62’ Μοντολίβο), Μαρκίζιο, Τζιανκερίνι, Πίρλο, Μπαλοτέλι, Κασάνο (83’ Τζιοβίνκο).

Στον πάγκο οι: Σιρίγκου, Ντε Σάνκτις, Ογκμπόνα, Μπαλτσαρέτι, Αμπάτε, Μπαρτσάλι, Ντιαμάντι, Νοτσερίνο, Ντι Νατάλε, Μπορίνι.

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετικόσα, Στρίνιτς, Τσόρλουκα, Σίντεφελντ, Σρνα, Ράκιτιτς, Βουκόγιεβιτς, Μόντρις, Πέρισιτς (68’ Πράνιτς), Μάντζουκιτς (94’ Κράνιτσαρ), Γέλαβιτς (83’ Εντουάρντο).

Στον πάγκο οι: Κέλαβα, Σούμπασιτς, Σίμουνιτς, Μπούλιατ, Βρσάλικο, Βίντα, Μπαντέλι, Ντούμοβιτς, Κάλινιτς.

Πηγή: sday.gr