Τη διαβεβαίωση ότι η Ιταλία, ακόμη και στο μέλλον, δεν πρόκειται να χρειαστεί βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, έδωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μάριο Μόντι, μιλώντας στο γερμανικό δημόσιο ραδιόφωνο, την ίδια ώρα που η χώρα δανείστηκε 6,5 δισ. με πολύ υψηλό επιτόκιο 3,972%, έναντι επιτοκίου 2,34% τον προηγούμενο μήνα.

Αύριο Πέμπτη το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στη δημοπρασία τριετών ομολόγων και σε άλλες δύο πιο μακροπρόθεσμες εκδόσεις, με στόχο την άντληση ποσού έως 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Ιταλία δε θα κινδυνέψει αν εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Πιερ Κάρλο Παντόαν, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Messagero, θεωρεί αδικαιολόγητο τον πανικό που έχει ξεσπάσει γύρω από την Ιταλία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχουν αλλαγές στα οικονομικά θεμελιώδη της χώρας που να δικαιολογούν επίθεση στη χώρα».

Πηγή: skai.gr