«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν θα την βοηθήσουμε, λέγοντας ότι η αιτία των προβλημάτων της βρίσκεται στην Ιταλία ή στη Γερμανία. Η αιτία των προβλημάτων της, για τα οποία υποφέρουν οι Έλληνες, εντοπίζεται στις ελλείψεις της ελληνικής πολιτικής, που συνεχίσθηκαν επί δεκαετίες.

Στηρίζουμε την Ελλάδα με δάνεια εντυπωσιακού εύρους, παρά ταύτα, μόνον η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».

Και ο κ. Σόιμπλε προσθέτει: «Η Γερμανία, μαζί με άλλους, έκανε καθοριστικά βήματα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ. Σε κάθε φάση, καταλήξαμε σε συμφωνίες τις οποίες εμείς σεβαστήκαμε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για όλους τους άλλους. Δείξαμε μεγάλη ευελιξία, δείξαμε κατανόηση, δεν πατάμε φρένο.

Θέλουμε πιο δυνατούς θεσμούς και μπορούμε να τους φτιάξουμε ακόμη πιο γρήγορα».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, «η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε ισχυρές δομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να λύσει τα προβλήματα της μη ανταγωνιστικής οικονομίας και της ασταθούς δημοσιονομικής κατάστασης. Δεν υπάρχει άλλη οδός, έστω κι αν ο ελληνικός λαός υποφέρει».

«Σε περίπτωση που η Ελλάδα εξερχόταν της ευρωζώνης, δεν θα άλλαζε τίποτα ως προς την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις. Είμαστε σαφώς διατεθειμένοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, αλλά οι Έλληνες δεν γίνεται να αποφύγουν τις δομικές προσαρμογές. Στο σημείο αυτό, οι εκλογές δεν θα επέφεραν καμία αλλαγή. Είναι καλύτερα να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη» καταλήγει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή : real.gr