Επίθεση στον υπηρεσιακό υπουργό Ανάπτυξης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως αναφέρει, παρά τον υπηρεσιακό χαρακτήρα της σημερινής κυβέρνησης, τρία επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ στην Κρήτη και άλλα τέσσερα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το σχέδιο εξόρυξης χρυσού, στη Θράκη, προωθήθηκαν σε Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης (αρ. 1787 Β/ 6-6-12).

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα», καθώς «ο υπηρεσιακός υπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Στουρνάρας, έσπευσε να ανανεώσει -με την αγαστή συνεργασία των άλλων υπηρεσιακών υπουργών- τις αποφάσεις που είχε πάρει η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων της Invest in Greece, «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.», τον περασμένο Μάρτιο και δεν είχαν υπογραφεί λόγω εκλογών – και να τις δημοσιεύσει στο ΦΕΚ.

Η ενέργεια αυτή, επισημαίνει η Κουμουνδούρου, αποτελεί συνέχεια των «μνημονιακών πολιτικών του Παπακωνσταντίνου και των μνημονιακών κυβερνήσεων», που, όπως σημειώνει, «ο λαός με την ψήφο του έχει καταδικάσει».

«Ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεσμευόμαστε ότι θα καταργήσουμε τις πραξικοπηματικές αποφάσεις και θα προχωρήσουμε σε σχεδιασμό της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης των περιφερειών με διαδικασίες που δεν καταστρατηγούν διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, όπως αυτές για τους οικοτόπους, τη βιοποικιλότητα, την ερημοποίηση», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή: skai.gr