Αν και ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι ονομαστικές προκρίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η… μοιρασιά των θέσεων σε κολύμβηση και στίβο από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) «ρίχνει φως» σχετικά με τον αριθμό των εκπροσώπων μας στη διοργάνωση.

Όσον αφορά τον στίβο, η Ελλάδα θα έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από 17 αθλητές και τέσσερις αθλήτριες, ενώ αντίστοιχα στην κολύμβηση οι θέσεις που δόθηκαν στη χώρα μας είναι εννέα στους άνδρες και δύο στις γυναίκες. Φυσικά, αμέσως μετά τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα των δύο αθλημάτων, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να λάβει και κάποιες κάρτες ελεύθερης συμμετοχής, κάτι που θα γίνει γνωστό τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου.

Έτσι μέχρι στιγμής και χωρίς να υπολογίζονται οι κάρτες ελεύθερης συμμετοχής, η Ελλάδα θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με συνολικά 54 αθλητές (44 άνδρες & 10 γυναίκες) σε τοξοβολία, στίβο, μπότσια, ποδηλασία, άρση βαρών σε πάγκο, ιστιοπλοΐα, σκοποβολή, κολύμβηση, ξιφασκία με αμαξίδιο, ενώ δεν αποκλείεται να «ανοίξουν» θέσεις σε τζούντο και τένις με αμαξίδιο.

Πηγή: novasports.gr