Έργα προϋπολογισμού 21,4 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας – Θράκης και έργα περίπου 24 εκατ. ευρώ από το ΕΠΕΡΑΑ βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θάσο, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης σε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Κώστα Χατζηεμμανουήλ, τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού Κώστα Παπακοσμά και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Γιαννακίδης υπογράμμισε πως «Η περιφέρεια ανταποκρίθηκε στο αίτημα να υπάρξει σχεδιασμός ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θάσου, με χρηματοδότηση 380.000 ευρώ. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ένταξης του έργου «Βελτίωση-ασφαλτόστρωση οδού Λιμεναρίων – Κάστρου, προϋπολογισμού 3.650.000 ευρώ, με δικαιούχο το δήμο Θάσου, έργο που στοχεύει στην προσέλκυση τουριστών. Σημαντικό έργο για τις επόμενες γενιές αποτελεί η «Αποκατάσταση και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Θάσου», με δικαιούχο την ΙΘ΄ ΕΠΚΑ, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, του οποίου η απόφαση ένταξης τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε στο 1.800.000 ευρώ. Εξετάστηκε η πρόοδος έργων ύδρευσης προϋπολογισμού 8.350.000 ευρώ, με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Θάσου, για τους οικισμούς Σκάλα Παναγιάς, Σκάλα Ποταμιάς, Σκάλα Ραχωνίου και Λιμένα Θάσου, για τα οποία διαπιστώθηκε επίσης η ικανοποιητική εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας».

Αναφορά έγινε σε έργα ενταγμένα στο ΕΠΕΡΑΑ, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Πρίνου, με προϋπολογισμό 9.140.800 ευρώ, ο βιολογικός καθαρισμός και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Λιμεναρίων Ποτού, 14.191.000 ευρώ και η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Μούργενα,470.000 ευρώ. Συζητήθηκε η πρόοδος του έργου του βιολογικού καθαρισμού Μαριών, με χρηματοδότηση της ΠΑΜ-Θ ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και το έργο του βιολογικού καθαρισμού Καλλιράχης, το οποίο υπεβλήθη προς ένταξη στο ΠΕΠ, με 2.117.000 ευρώ.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Πηγή: zougla.gr