Πολωνία και Ρωσία έμειναν στην ισοπαλία 1-1 στην Βαρσοβία με αποτέλεσμα πλέον τα πάντα να είναι ανοικτά στον όμιλο της Ελλάδας για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πλέον τα πάντα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική και τις αναμετρήσεις Ελλάδα-Ρωσία και Πολωνία-Τσεχία. Σε περίπτωση που και τα δύο παιχνίδια έχουν νικητή, τότε αυτοί κατά μεγάλο ποσοστό θα είναι που θα περάσουν και στην επόμενη φάση της διοργνάνωσης.

Οσον αφορά στον αγώνα της Βαρσοβίας τώρα, η Ρωσία ήταν αυτή που μπήκε δυνατά, προερχόμενη και από την συντριπτική νίκη της επί της Τσεχίας στην πρώτη αγωνιστική. Ομως γρήγορα γρήγορα φάνηκε πως η Πολωνία δεν ήταν διατεθειμένη να παίξει παθητικό ρόλο στο ματς και μάλιστα εάν αυτή ήταν λίγο πιο εύστοχη στο παιχνίδι, τότε θα είχε πάρει και από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ.

Ομως δεν τα κατάφερε και είδε τον Τζαγκόεφ να πιάνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Αρσάβιν και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Οι Ρώσοι από κει και πέρα, πίστεψαν ότι θα έφταναν εύκολα στη νίκη, αλλά φάνηκε πως δεν υπολόγισαν στο πάθος των γηπεδούχων για την ισοφάριση και την αλλαγή της εικόνας του αγώνα. Αποτέλεσμα να επιστρέψουν οι Πολωνοί στο ματς με υπέροχο γκολ από τον Μπλαστσικόφσκι να φτάσουν στην ισοφάριση.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά, με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για να φτάσουν στην νίκη, αλλά τελικά να μένουν στην ισοπαλία. Αυτό σημαίνει πως πλέον στα τελευταία παιχνίδια τους στον όμιλο, για να έχουν σίγουρη την πρόκριση θέλουν και οι δύο τη νίκη, αλλά ταυτόχρονα αυτό ισχύει για την Ελλάδα και την Τσεχία. Σε καλύτερη ίσως θέση είναι η Ρωσία, που μπορεί να περάσει και με ισοπαλία.

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Βαρσοβίας

Διαιτητής: Βόλφαγκ Σταρκ (Γερμανία)

Βοηθοί: Σάλβερ, Πίκελ

Μέγιερ, Αϊτεκιν

ΠΟΛΩΝΙΑ (Φράντσισεκ Σμούντα): Τίτον, Πίστσεκ, Βασιλέφσκι, Περκίς, Μπένις, Μπλαστζικόφσκι, Ντούντκα (73΄ Μιερζέφσκι), Πολάνσκι (85΄ Μάτουτσικ), Ομπρανιάκ (90+3 Μπρόζεκ), Μουράφσκι, Λεβαντόφσκι.

ΡΩΣΙΑ (Ντικ Αντβοκαατ): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Μπερεζούτσκι, Ιγκνάσεβιτς, Ζιρκόφ, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Τζαγκόεφ (79΄ Ισμαΐλοφ), Κερζακόφ (70΄ Παβλιουτσένκο), Αρσάβιν.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπιτσικώκος

Πηγή: novasports.gr