Μία από τις πιο ευχάριστες περιόδους της ζωής σας διάγει το τελευταίο διάστημα η Μαρία Σαράποβα.

Λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ρολάν Γκαρός, ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τένις, Σαμίλ Ταρπίστσεφ, ανακοίνωσε σήμερα ότι η 25χρονη αθλήτρια θα είναι η σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας της χώρας στην τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου.

«Το τένις είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα και, απ’ όσο ξέρω, ο Ρότζερ Φέντερερ επελέγη να μεταφέρει την ελβετική σημαία και ο Ράφα Ναδάλ θα είναι επικεφαλής της ισπανικής αποστολής στην τελετή έναρξης στο Λονδίνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ταρπίστσεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημαιοφόρος θεωρείται μεγάλη τιμή στη Ρωσία και, μέχρι σήμερα, δινόταν μόνο σε διάσημους αθλητές, κυρίως άνδρες, όπως ο παλαιστής της ελληνορωμαϊκής, Αλεξάντερ Καρέλιν, και ο κολυμβητής, Αλεξάντερ Ποπόφ.

Η Σαράποβα θα κάνει ντεμπούτο σε Ολυμπιακούς στο Λονδίνο, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στη διοργάνωση της Αθήνας το 2004, ενώ έχασε τους Αγώνες του Πεκίνου το 2008, λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Το Ολυμπιακό τουρνουά τένις θα διεξαχθεί στα κορτ του Γουίμπλεντον, εκεί που η Σαράποβα, σε ηλικία 17 ετών, νίκησε τη Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό του 2004 και κατέκτησε τον «παρθενικό» τίτλο της σε γκραν σλαμ. Πλέον, μετά την επικράτησή της στο Ρολάν Γκαρός, η Σαράποβα έχει κατακτήσει τον τίτλο και στα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ.

«Οι Ολυμπιακοί ήταν ένα όνειρό μου από τότε που ήμουν ένα μικρό κορίτσι» είχε δηλώσει μέσα στη χρονιά η Σαράποβα, η οποία γεννήθηκε στη Σιβηρία, ωστόσο πλέον κατοικεί στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, για να προσθέσει: «Μεγαλώνοντας στη Ρωσία, το τένις δεν ήταν ένα μεγάλο άθλημα τότε. Το μόνο που είχε σημασία ήταν να είσαι στους Ολυμπιακούς».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Πηγή: zougla.gr