Καταιγιστική η Ρωσία συνέτριψε 4-1 τη Ρωσία και πλέον βρίσκεται μόνη στην κορυφή του Α’ ομίλου, στον οποίο μετέχει και η Εθνική μας Ομάδα.

Στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου του Euro 2012 βρέθηκαν με το… καλημέρα οι Ρώσοι, που συνέτριψαν με 4-1 την Τσεχία στο Βρότσλαβ. Η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ έπαιξε όσο χρειάστηκε και κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία του γκρουπ.

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά στα πρώτα 10-15 λεπτά της αναμέτρησης. Είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Μαλαφέεφ. Το ακριβώς αντίθετο με αυτό που έκαναν οι Ρώσοι. Οι παίκτες του Άντβοκαατ ανέβασαν στροφές μετά το τέταρτο και κατάφεραν να πετύχουν όχι ένα, αλλά δύο γκολ.

Ο Τζαγκόεφ στο 19′ άνοιξε το σκορ για την «αρκούδα» με κοντινό σουτ μετά την κεφαλιά του Κερζάκοφ στο δοκάρι, ενώ στο 24′ ο Σιρόκοφ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με «σκαφτό» πλασέ. Οι τυπικά γηπεδούχοι έβγαζαν. φωτιές στις αντεπιθέσεις τους. Οι Τσέχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε και πάλι στο «κόλπο» στο τέλος του ημιχρόνου, αλλά δεν μπόρεσαν.

Το βρήκαν, ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης. Οι Ρώσοι είχαν δύο καλές στιγμές μέχρι το 50′, αλλά ο Πίλαρ ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο 52′. Ο Τσέχος πέρασε και τον Μαλαφέεφ και με διαγώνιο σουτ μείωσε σε 2-1, βάζοντας και πάλι την ομάδα του στο παιχνίδι.

Με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης, η ομάδα του Μίχαλ Μπίλεκ ήταν αυτή που έπρεπε να πιέσει, ψάχνοντας πια το γκολ της ισοφάρισης. Οι Ρώσοι, όμως, σοβαρεύτηκαν στα μετόπισθεν και δεν αντιμετώπισαν σχεδόν κανένα πρόβλημα από τις επιθέσεις των Τσέχων. Στους οποίους… απάντησαν με τον ίδιο τρόπο.

Δύο γκολ σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Τζαγκόεφ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 79′, έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά της «αρκούδας», ενώ ο Παβλιουτσένκο στο 82′ τελείωσε το ενδιαφέρον στο Βρότσλαβ και διαμόρφωσε παράλληλα το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Διοργάνωση: Euro 2012

Όμιλος: Α

Αγωνιστική: 1η

Αγώνας: Ρωσία-τσεχία

Γήπεδο: Βρότσλαβ – Δημοτικό Στάδιο

Ρωσία: Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ, Ιγκνασέβιτς, Ζιρκόφ, Μπερεζούτσκι, Σιρόκοφ, Ντενίσοφ, Ζιριάνοφ, Ντζαγκόεφ, Αρσάβιν, Κερζάκοφ

Πάγκος: Ακινφέεφ, Σούνιν, Σαρόνοφ, Γκρανάτ, Ναμπάμπκιν, Ιζμαΐλοφ, Κομπάροφ, Κοκόριν, Γκλουσάκοφ, Σεμσόφ, Παβλιουτσένκο, Πογκρέμπνιακ

Τσεχία: Τσεχ, Σελασιέ, Κάντλετς, Χούμπνικ, Σίβοκ, Ρέζεκ, Ροζίτσκι, Πλασίλ, Πιλάρ, Γίρασεκ, Μπάρος

Πάγκος: Λάστουβκα, Ντρόμπνι, Σουτσί, Λιμπέρσκι, Ράιτοραλ, Πετρτζέλα, Χούμπσμαν, Κολάρ, Νταριντά, Νεσίντ, Πέκαρτ, Λαφάτα

Επιμέλεια: Κυριάκος Νταμαδάκης

Πηγή: novasports.gr