Με στόχο να μην… αποχαιρετήσει από νωρίς τη διαδικασία πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2014, η εθνική χάντμπολ των ανδρών αγωνίζεται το προσεχές τριήμερο (8-10/6) στο Μπάρι, στο πλαίσιο της Α΄ προκριματικής φάσης της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει κληρωθεί στον 2ο όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ιταλία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ελβετία. Στην επόμενη φάση προρίνεται ο πρώτος της βαθμολογίας, καθώς και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι από τους τέσσερις συνολικά ομίλους.

Η οπισθοχώρηση της εθνικής στην ευρωπαϊκή κατάταξη, μαζί με τον αυξημένο αριθμό ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση του 2014, υποχρεώνουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μπει στη διαδικασία του προ-προκριματικού γύρου, ενώ και η κλήρωση δεν ήταν ευνοϊκή. Η Ελβετία είναι αξιόλογος αντίπαλος, που κινείται στα ίδια επίπεδα με την ελληνική ομάδα, η Ιταλία έχει προοδεύσει τα τελευταία χρόνια και στην έδρα της είναι επικίνδυνη, ενώ ερωτηματικό είναι η Μεγάλη Βρετανία, που δεν έχει την παραμικρή παράδοση στο άθλημα, αλλά προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Γενική εντύπωση είναι ότι ο 2ος όμιλος είναι ο πιο ισορροπημένος από τους τέσσερις και ότι δύσκολα ο δεύτερος θα έχει συγκομιδή που θα του επιτρέψει να προκριθεί, οπότε η πρωτιά είναι «μονόδρομος» για την εθνική.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κρανάκης, θα στηριχθεί στους Κώστα Τσιλιμπάρη, Κώστα Γουργούμη, Γιώργο Γεωργιάδη, Δημήτρη Τζιμούρτο, Διονύση Γεωργιάδη, Βύρωνα Παπαδόπουλο, Αλέξη Αλβανό, Χρήστο Τσάτσο, Ηλία Σεβαστίδη, Σπύρο Μπαλωμένο, Θόδωρο Ευαγγελίδη, Γιώργο Μαστορογιάννη, Χάρη Μάλλιο, Σωτήρη Μαραγκό, Γιώργο Χαλκίδη, Νίκος Τζούφρα.

Να σημειωθεί ότι είναι ήδη γνωστοί και οι όμιλοι της Β΄ προκριματικής φάσης και ο νικητής του ομίλου του Μπάρι θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια την Ισπανία, την ΠΓΔΜ και την Πορτογαλία.

Το πρόγραμμα των αγώνων στο Μπάρι:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6

18:45 Ελβετία-Μ.Βρετανία

21:00 ΕΛΛΑΔΑ-Ιταλία

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/6

18:45 Μ.Βρετανία-ΕΛΛΑΔΑ

21:00 Ιταλία-Ελβετία

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/6

19:00 ΕΛΛΑΔΑ-Ελβετία

21:30 Ιταλία-Μ.Βρετανία

Οι άλλοι όμιλοι της Α΄ προκριματικής φάσης έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ (Λευκωσία): Ουκρανία, Κύπρος, Φινλανδία, Λουξεμβούργο

3ος ΟΜΙΛΟΣ (Ρισόν Λεζιόν): Ρουμανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ιρλανδία

4ος ΟΜΙΛΟΣ (Μερσίνη): Εσθονία, Λετονία, Τουρκία, Μάλτα

Πηγή : novasports.gr