Ο Γιώργος Καραγκούνης φάνηκε… σκασμένος στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα για το πέναλτι που έχασε και όπως είπε στέρησε τη νίκη από την Εθνική. Πάντως φάνηκε να πιστεύει πως η συνέχεια θα είναι πολύ καλή για την Εθνική ομάδα.

Για τη φάση του πέναλτι, είπε: «Είχαμε την ευκαιρία με το πέναλτι που έχασα να πάρουμε τη νίκη και να είναι όλα διαφορετικά. Αυτό που κάναμε στο β’ μέρος πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση και να μη μείνουμε στο πέναλτι που χάσαμε. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άλλοι, εμείς πρέπει να κοιτάμε τα δικά μας ματς, αφού είναι ακόμα στο χέρι μας να περάσουμε».

Για τον Ισπανό διαιτητή, είπε: «Η αλήθεια είναι πως βγήκαν πολύ γρήγορα οι κίτρινες, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή. Στο πρώτο μέρος κι εμείς δεν ήμασταν πολύ καλοί. Στο β’ ανεβήκαμε, ισοφαρίσαμε, πήραμε αυτοπεποίθηση. Γίναμε εμείς κυρίαρχοι στην έδρα του αντιπάλου και θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει. Είπαμε στο ημίχρονο να μην κοιτάμε τον διαιτητή, αλλά πώς θα συνέλθουμε εμείς. Το καταφέραμε, βάλαμε το γκολ, χάσαμε το πέναλτι, σκοράραμε το γκολ που δεν μέτρησε. Νωρίτερα ήταν διπλό το χέρι στο πέναλτι, αλλά ο διαιτητής είπε ότι ήταν ακούσιο. Αφού το είδε έτσι, δεν μπορούμε να πούμε πολλά».

Φυσικά αναφέρθηκε και στη συνέχεια: «Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Κι εμείς πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα σαν να είμαστε εκτός έδρας. Παρόλο που ο κόσμος ήταν συγκινητικός ο κόσμος σήμερα. Ξέρουμε, εξάλλου, ότι λόγω της κρίσης δεν μπορεί να έρθει περισσότερος, γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να δώσουμε το παν».

Παράλληλα μίλησε και για τη διαχείρηση του ματς: «Όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, πρέπει να προσπαθήσεις να μην το χάσεις. Μετά το πέναλτι που έχασα δεν μας πήρε από κάτω και παραμείναμε εμείς κυρίαρχοι του αγώνα. Όμως παίζαμε με δέκα παίκτες από το 40′, σταδιακά έβγαινε και η κούραση, οπότε έπρεπε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χάσουμε».

Για την απόδοση των νέων παικτών, σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν 20 χρονών παιδιά σε Euro. Εκτός απ’ αυτούς, θα κερδίσει η Ελλάδα από το να παίρνουν τέτοιες εμπειρίες. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και να μπουν κι άλλοι σταδιακά στην ομάδα».

Για τον τραυματισμό του Παπαδόπουλου, επεσήμανε: «Να πούμε περαστικά όλοι στον Αβραάμ και να του ευχηθούμε να γίνει γρήγορα καλά και να έρθει κοντά μας. Η ομάδα, όμως, δεν πρέπει να στέκεται στα πρόσωπα. Γιγαντώνεται από τα προβλήματα και πρέπει να κοιτάξει τώρα μπροστά».

Πηγή: novasports.gr