Έναρξη λειτουργίας του αγωγού φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη τον Ιούλιο του 2013 και αναβολή του καθορισμού των εδρών ταξί αποφασίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Αναλυτικότερα, τον Ιούλιο του 2013 θα φτάσει το φυσικό αέριο στη Μεγαλόπολη, ενώ ο αγωγός θα επεκταθεί στη Λακωνία και τη Μεσσηνία, που δεν αποτελούσαν τμήμα του αρχικού σχεδιασμού, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Ο περιφερειάρχης μιλώντας στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου, το οποίο γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για όλη την περιφέρεια, σημειώνοντας: «Η παροχή φυσικού αερίου αποτελεί κοινωνικό αγαθό και επιδιώκουμε την κάλυψη όσο δυνατόν περισσότερων περιοχών και για το λόγο αυτό, προωθούμε τη δημιουργία ενός πιλοτικού δικτύου στην περιφέρεια Πελοποννήσου».

Όσον αφορά τις έδρες ταξί, το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ομόφωνα ανέβαλε τον καθορισμό τους, προκειμένου όπως επισημάνθηκε, αφενός να μη σταλεί προς το υπουργείο καμία απόφαση καθορισμού εδρών που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοση νέων αδειών κι αφετέρου, να εξαντληθεί η δυνατότητα χορήγησης νέων αδειών στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου οι ανάγκες υπερκαλύπτονται.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και τόνισαν τη συνεπή και πρωτοπόρα στάση του κατά το παρελθόν και ιδίως τη στάση του περιφερειάρχη κατά το χρονικό διάστημα όξυνση του ζητήματος.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Πηγή: zougla.gr