Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Γ.Γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στο Ηράκλειο σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με το ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ. Ιδιαίτερα σφοδρή ήταν η επίθεσή της προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι αν βρεθεί σε θέση να κυβερνήσει θα υπογράψει και νέο μνημόνιο, και απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας του κόμματός της με την Κουμουνδούρου. Μάλιστα, η ΓΓ του ΚΚΕ επανάλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με τον ΣΥΡΙΖΑ και καμία πιθανότητα μετεκλογικής σύμπραξης σε αριστερή κυβέρνηση», λέγοντας ότι κανένας δεν κάνει πίσω από τις θεμελιακές γραμμές του προγράμματός του.

Ασκώντας κριτική προς τα αλλά κόμματα η κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι δεν είναι το θέμα οι μνημονιακές ή οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, αλλά να βρούμε φιλολαϊκές οδούς και φιλολαϊκούς τρόπους να βγούμε απ την κρίση.

Επίσης τόνισε ότι οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να δώσουν καμία πίστωση χρόνου σε κανένα, ενώ αναφέρθηκε και στους κινδύνους για το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας.

Εξ άλλου η ΓΓ του ΚΚΕ ζήτησε από το εργατικό λαϊκό κίνημα να αντισταθεί, όπως είπε, στους εκφοβισμούς, και να αντιδράσει ώστε η νέα Βουλή να είναι αδύναμη να πάρει νέα μέτρα.
Η κ. Παπαρήγα ανέλυσε τις θέσεις του κόμματός της ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να εμπιστευτούν το ΚΚΕ και να το ενισχύσουν στις εκλογές της 17 Ιουνίου.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Πηγή: zougla.gr