Μικρότερο – σε αριθμό εκθετηρίων και εκδοτικών οίκων που συμμετέχουν-, σε διαφορετική περιοχή, μια και λόγω των έργων ανάπλασης της παραλίας μεταφέρεται νοτιότερα, μέχρι το ύψος του Μεγάρου Μουσικής, το Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί και φέτος, για 31η χρονιά.

Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στην παραλία της συμπρωτεύουσας από σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, έως και την Κυριακή 24 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 150 εκδοτών – οι μισοί σχεδόν από τους 300 που συμμετείχαν πέρυσι.

Ήδη τα 110 εκθετήρια έχουν στηθεί κατά μήκος της παραλίας μπροστά από τα νεοδιαμορφωθέντα πάρκα της μουσικής, των ρόδων, του ήχου, του νερού και της μνήμης. Ο χώρος μπροστά από τον Λευκό Πύργο, όπου πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα 30 χρόνια το φεστιβάλ, είναι απροσπέλαστος λόγω των εργασιών για τη διαμόρφωση των υπολοίπων πάρκων της νέας παραλίας. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στους Θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα της πόλης (1912 – 2012) και εντάσσεται στο έτος γιορτασμού «Θεσσαλονίκης 2012 – 100 χρόνια από την απελευθέρωση».

Το Φεστιβάλ Βιβλίου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19.00 το απόγευμα έως τις 23.30, ενώ τις Κυριακές θα είναι ανοιχτά και το πρωί από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 13.30.

Πηγή : zougla.gr