Το Σεπτέμβρη θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε τη μοναδική εμπειρία ενός θρυλικού συγκροτήματος στο χώρο του πολυθεάματος ή να πούμε του υπερθεάματος, αφού συνδυάζει τα καλύτερα μαγικά του τσίρκου (χωρίς να ταλαιπωρεί ζώα), θεατρικότητα, την κατάνυξη της μουσικής, του χορού, την αρετή του αθλητισμού.

Οι 55 καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές, κλόουν κλπ.) που παρουσιάζονται στη σκηνή καταρρίπτουν κάθε φυσικό νόμο, παίζουν με το σώμα τους, τη φωτιά και τον αέρα, αποθεώνουν την έκφραση και την τόλμη, την ακρίβεια και την θεαματικότητα.

Μέχρι τώρα, οι ΄Έλληνες ζηλεύαμε γιατί το έχουμε παρακολουθήσει μόνο στο Internet ή στο εξωτερικό, και όχι εδώ. Τώρα ήρθε η ώρα μας. Η παράσταση τιτλοφορείται «Alegría» – στα Ισπανικά σημαίνει αγαλλίαση, χαρά, ψυχική ευφορία. Χρησιμοποιείται σε δύσκολους καιρούς θλίψης ή πόνου, δηλώνοντας το γιατρικό. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, είναι μάλλον ένας όρος που πρέπει να αγκαλιάσουμε.

Ας μιλήσουν οι αριθμοί:

· 70 τόνοι σκηνικών, ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού και άλλων μηχανημάτων … αιωρούνται στον αέρα.

· 22 νταλίκες μεταφέρουν την υλικοτεχνική υποδομή της παράστασης.

· Την παράσταση υποστηρίζει προσωπικό 120 ατόμων (τεχνικοί, διοικητικοί, γυμναστές-προπονητές, μασέρ, μάγειρες, ράφτες κλπ).

· Μαγειρεία, ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια, ιατρεία, φαρμακεία, όργανα γυμναστικής, κρεβάτια μασάζ κλπ. μεταφέρονται και στήνονται σε κάθε πόλη.

· Επί σκηνής παρουσιάζονται 55 καλλιτέχνες (μουσικοί, τραγουδιστές, ακροβάτες, ζογκλέρ, χορευτές, κλόουν κλπ.) που προέρχονται από 15 χώρες.

· Χρησιμοποιούνται εκατοντάδες χειροποίητα αξεσουάρ (μάσκες, καπέλα, παπούτσια, αντικείμενα).

· Περισσότερα από 400 χειροποίητα κουστούμια χρησιμοποιούνται στο σόου. Για την κατασκευή τους εργάσθηκαν περίπου 300 τεχνίτες και χρειάσθηκαν για το καθένα περισσότερες από 200 ώρες εργασίας.

· Τα κουστούμια των πρωταγωνιστών είναι όλα κεντημένα με δαντέλες στο χέρι και διαθέτουν το καθένα περισσότερα από 200 πετράδια. Κάποια από αυτά τα κουστούμια ζυγίζουν έως και 30 κιλά.

3-9 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ 3

Προπώληση εισιτηρίων, στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα. Online αγορές, στην ιστοσελίδα: www.lavris.gr.

Τιμές εισιτηρίων: € 35, 45, 55, 65 και η VIP ζώνη 75. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων.

Πηγή : athensvoice.gr