Με μεγάλη άνεση ο Ράφαελ Ναδάλ έδειξε τις ικανότητές του στον πρώτο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, καθώς επικράτησε του Νταβίντ Φερέρ με 3-0 (6-2,6-2,6-1).

Ο Ισπανός, πλέον, είναι ένα βήμα από το να σπάσει το ρεκόρ χρυσών όλων των εποχών στο γαλλικό όπεν, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως είναι ο καλύτερος τενίστας στον κόσμο στο χώμα.

Αντίπαλος του στον τελικό, ο νικητής του ζευγαριού Φέντερερ-Τζόκοβιτς.

Ο Ναδάλ, εάν κατακτήσει το φετινό Ρολάν Γκαρός, θα είναι το έβδομο της ζωής του και θα γίνει ο πρώτος σε κατακτήσεις στην ιστορία του θεσμού, ξεπερνώντας κατά ένα τον Μπγιόρν Μπόργκ που έχει έξι. Επίσης, αν κερδίσει στον τελικό, θα φτάσει συνολικά τα 11 γκραν σλαμ φτάνοντας τους Μποργκ και Λέιβερ στην 4η θέση όλων των εποχών σε κατακτήσεις. 12 έχει ο Ρόι Έμερσον, 14 ο Πιτ Σάμπρας και 16 ο Ρότζερ Φέντερερ στην πρώτη τριάδα.

Όσον αφορά το παιχνίδι αυτό καθ’ αυτό, ο Φερέρ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να παρακολουθήσει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου στο χώμα. Στο πρώτο σετ, ο Ναδάλ με δύο μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του και εύκολες νίκες στο… χέρι του, κέρδισε τον αντίπαλό του με 6-2 γκέιμς σε 39 λεπτά.

Το δεύτερο σετ είχε ακριβώς την ίδια εικόνα, με 6-2 και πάλι στα γκέιμς σε 36 λεπτά και στο τελευταίο σετ, ο Ναδάλ είχε ακόμη πιο εύκολο έργο κερδίζοντας 6-1 στα γκέιμς σε μόλις 31 λεπτά. Ο Ισπανός είναι σε τρομερή κατάσταση και σίγουρα, το φαβορί του τελικού, όποιος και να είναι αντίπαλός του. Αφού το να κερδίζεις 3-0 σετ, 18-5 γκέιμς σε 96 λεπτά συνολικά σε ημιτελικό, δεν γίνεται κάθε μέρα…

Πηγή: sday.gr