Κανένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης, δεν θα παραστεί στους τρεις αγώνες της εθνικής Αγγλίας, στη φάση των ομίλων του EURO 2012.

H ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα από το Foreign Office, αναφέρεται στο καθεστώς δικαίου στην Ουκρανία και ασφαλώς έχει άμεση σχέση με την έγκλειστη Γιούλια Τιμοσένκο.

«Κρατάμε μία επιφύλαξη για τους νοκ άουτ αγώνες, κάτι που εξαρτάται από το πρόγραμμα των υπουργών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την επιλεκτική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου στην Ουκρανία», αναφέρει η ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτή η απόφαση έρχεται μία εβδομάδα μετά από το «μποϊκοτάζ» της γαλλικής κυβέρνησης, που σε αντίστοιχη ανακοίνωση είχε κάνει λόγο για «έντονη ανησυχία για την κατάσταση της κυρίας Τιμοσένκο».

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας και σύμβολο της πορτοκαλί επανάστασης, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Χάρκοβου μετά από την απεργία πείνας στην οποία προέβη όσο βρισκόταν στη φυλακή. Εχει καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά ετών για κατάχρηση εξουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Αγγλίας θα παίξει σε ουκρανικό έδαφος και τους τρεις αγώνες του Δ΄ ομίλου, με τη Γαλλία (Ντόνετσκ), τη Σουηδία (Κίεβο) και την διοργανώτρια Ουκρανία (Κίεβο). Μόνο αν προκριθεί στους ημιτελικούς, υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στην Πολωνία.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Πηγή: zougla.gr