Εβελίνα Παπούλια

Ομάδες ανθρώπων αντιμετωπίζονται με απίστευτο ρατσισμό εξαιτίας των σεξουαλικών τους επιλογών. Δεν γίνεται να συνεχίζουμε να αρνούμαστε την αλήθεια του διπλανού μας, οφείλουμε να μη δυσκολεύουμε τη ζωή κανενός, να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα που τον ορίζουν ισότιμο πολίτη. Είναι μηνύματα που στέλνει το Athens Pride και με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη. Γι’ αυτό και συμμετέχω.

Ραλλία Χρηστίδου

Συμμετέχω με περηφάνια και χαρά, γιατί έτσι αισθάνομαι πως υποστηρίζω έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα για διεκδίκηση δικαιωμάτων που για κάποιους άλλους ανθρώπους θεωρούνται δεδομένα. Πιστεύω ότι όλοι όσοι έχουμε ένα βήμα παραπάνω –το οποίο βήμα μάς δίνει ο κόσμος–, έχουμε υποχρέωση να προασπίζουμε τα δικαιώματα όλου του κοινωνικού συνόλου, ανεξάρτητα του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Ilia Darlin

Τo υποστηρίζω γιατί πιστεύω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου πως πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που είμαστε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία από το να μπορούμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε. Δυνατοί και περήφανοι διεκδικούμε την αγάπη και το σεβασμό των συνανθρώπων μας. Pride away with us at Athens Pride.

Tareq

Η συμμετοχή μου έχει να κάνει με την υποστήριξή μου στη διαφορετικότητα. Είναι μια γιορτή στην οποία χιλιάδες ανθρώπων γιορτάζουν το να είναι ο εαυτός τους. Δεν θα μπορούσα να μη συμμετέχω.

Κέλλυ Καλτσή

Γιατί τρελαίνομαι για χρώμα!

Leon

Το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στον έρωτα θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.

Ματούλα Ζαμάνη

Συμμετέχω γιατί πιστεύω στη διαφορετικότητα του καθενός μας, είτε αυτή έγκειται στο να ερωτευτείς ένα μαρουλόφυλλο είτε να ερωτευτείς ένα κλαρίνο που έχει αγαπήσει παράφορα ένα θέρεμιν, είτε γιατί από άνθρωπος θέλεις να μεταμορφωθείς σε χελιδόνι… Την αγάπη μου…

My Wet Calvin

Συμμετέχουμε γιατί είναι η γιορτή του έρωτα από τον καθένα για τον καθένα και προς το καθετί.

Zand the Band

Γιατί κάποτε…: «Ήταν του Ήλιου τα παιδιά, δύο αγόρια ενωμένα/ Δύο κορίτσια κολλημένα ήταν στης Γης την αγκαλιά/ Στου Φεγγαριού τη συντροφιά ήταν δύο παιδιά/ που ήταν αγόρι και κορίτσι μαζί» («The origin of love», ελ. στίχοι Ε. Παπούλια)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή, 8/6, 20.00 Γκέι Χορωδία του Βερολίνου Männer-Minne, στην πλατεία Καπνικαρέας & Ερμού

Σάββατο 9/6, πλατεία Κλαυθμώνος

11.00 Banner Project: Absent Friends. Άφησε το μήνυμά σου στο πανό μας, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα

14.00-17.00 LGBTQ Olympics 2012 – H Colour Youth διεξάγει αγώνες ενάντια στην ομοφοβία με το Rainbow στεφάνι της νίκης

17.45 Männer-Minne, η Γκέι Χορωδία του Βερολίνου

18.00 Παρέλαση

20.00-00.00 Πάρτι & Συναυλία DJ sets, drag show με τις Κούκλες. Συναυλία: Κέλλυ Κάλτση, Ραλλία Χρηστίδου, Leon, Ματούλα Ζαμάνη με τους Angry Birds, My Wet Calvin, Zand the Band, Ilia Darlin, Tareq. Παρουσίαση: Εβελίνα Παπούλια

Το Α.P. είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Χορηγός επικοινωνίας athensvoice.gr

Της Μάρως Ζήνα

Πηγή: athensvoice.gr