Συνάντηση με τις Ομοσπονδίες των πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών, των διδασκόντων στα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και με τον Σύλλογο των Ερευνητικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τόνισε ότι το μείζον θέμα που απασχολεί τη χώρα είναι το εθνικό αδιέξοδο και η ανάγκη για μία εθνική στρατηγική, που θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας.

Είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ εγκαινίασε έναν διάλογο για τα θέματα των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων, «ένα διάλογο ουσίας που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές».

Σημείωσε ακόμα ότι «το μεγάλο διανοητικό κεφάλαιο της χώρας είναι αυτό, που μπορεί να μας οδηγήσει, μέσα από το δρόμο της έρευνας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας ξανά στην αποκατάσταση της ανεξαρτησίας μας».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επισκέφθηκε την έδρα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. Όπως είπε δεν έκαναν «μία προεκλογική συζήτηση υποσχέσεων. Κάναμε μία πρακτική, επιχειρησιακή συζήτηση, αναζητώντας λύσεις. Αλλά, για να υπάρξουν λύσεις, για να εφαρμοστούν, πρέπει η χώρα να είναι βιώσιμη. Πρέπει να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο πολιτικού αδιεξόδου. Πρέπει να υπάρξει η μόνη εφικτή λύση για την διακυβέρνηση, που είναι η διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μετέχουν στην ευθύνη αυτή, με καμιά πολιτική δύναμη να μην κάθεται στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης». Ακόμα χαρακτήρισε αναπτυξιακούς μοχλούς τις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε λόγο για
«ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο» και τον κ. Βενιζέλο και σημείωσε ότι «από τη δική μας τη πλευρά θα συμβάλουμε στο κλίμα της εθνικής ενότητας γιατί αφενός μεν αυτό είναι υποχρέωση όλων και του καθενός ξεχωριστά, από την άλλη όμως η πατρίδα πρέπει να πάρει τον δρόμο που της αξίζει».

Πηγή: skai.gr