Όσο κι αν τον δυσκόλεψε ο συμπατριώτης του, Νίκολας Αλμάγκρο, ο Ράφα Ναδάλ απέδειξε ξανά γιατί είναι ο κορυφαίος στο χώμα, επικρατώντας 3-0 σετ στον προημιτελικό του Rolland Garros.

Με φοβερά τρεξίματα και τρομερή ακρίβεια στα χτυπήματα του, σε 166 λεπτά κέρδισε τα 19 από τα 30 γκέιμ που έγιναν και περιμένει στον ημιτελικό τον νικητή του ζευγαριού Μάρεϊ-Φερέρ.

Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού είναι αυτό μεταξύ του Τζόκοβιτς με τον Φέντερερ.

Αναλυτικά, η διακύμανση των σετ στο παιχνίδι του Ναδάλ με τον Αλμάγκρο.

Πρώτο Σετ: 1-0 (7-6 σε 62 λεπτά)

Τρομερά αμφίρροπο το πρώτο σετ. Χαρακτηριστικό πως πήγε στο τάι-μπρέικ, αφού τα πρώτα 12 γκέιμ ήταν 6-6, χωρίς να γίνει μπρέικ. Όποιος σέρβιρε, κέρδιζε το γκέιμ. Με τον Αλμάγκρο, η αλήθεια είναι, να φαίνεται πως υπερέχει. Έτσι, το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, με τον Ναδάλ να παίρνει τον πρώτο πόντο στο χέρι του Αλμάγκρο και κατόπιν και τους επόμενους δύο που σέρβιρε αυτός αποκτώντας «μαξιλαράκι» στην διαφορά και τελικά, κατέκτησε το γκέιμ με 7-4 πόντους, κάνοντας 1-0 στα σετ.

Δεύτερο Σετ: 2-0 (6-2 σε 45 λεπτά)

Ο Ναδάλ μπήκε με φόρα στο δεύτερο σετ, αφού η ψυχολογική ανάταση και η ανακούφιση του νικηφόρου πρώτου σετ, ήταν εμφανής. Πήρε όλα τα γκέιμ στο χέρι του και έκανε δύο μπρέικ στον Αλμάγκρο που πάλευε μεν, αλλά υπέκυψε δε. Το 6-2 σε 45 λεπτά ήταν φυσιολογικό αφού με τον Ναδάλ σε τέτοια κατάσταση, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να χάσει το σετ.

Τρίτο Σετ: 3-0 (6-3 σε 59 λεπτά)

Ο Ναδάλ πήρε το πρώτο γκέιμ και στη συνέχεια έπιασε βροχή… Αυτό του έκοψε λίγο την φόρα που είχε αλλά λίγο η τύχη, λίγο η εμπειρία του Νο 2 στον κόσμο, δεν επέτρεψαν στον Αλμάγκρο παρότι έφτανε σε κάθε γκέιμ κοντά στο να κάνει κάποιο μπρέικ να το κάνει, με το σετ να πηγαίνει γκέιμ-γκέιμ. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Ναδάλ «έσπασε» το σερβίς του Αλμάγκρο στο 8ο γκέιμ κάνοντας το 5-3 και είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο χέρι του. Ευκαιρία, που τέτοιοι τενίστες δεν την χάνουν.

Πηγή: sday.gr