Στα χαμένα πέναλτι του τελικού κόντρα στην Τσέλσι στάθηκε ο Άριεν Ρόμπεν, εν όψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο διεθνής Ολλανδός επιθετικός τόνισε πως δε θα ξεχάσει ποτέ το πώς χάθηκε το τρόπαιο στον τελικό του Μονάχου, ενώ αναφέρθηκε και στους χαμένους τελικούς στους οποίους πήρε μέρος.

Αρχικά, ο Ρόμπεν τόνισε: «Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος για το φινάλε της σεζόν με την Μπάγερν αλλά τελικά τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περίμενα. Το πέναλτι που απέκρουσε ο Πέτρ Τσεχ θα είναι πάντα μαζί μου. Σαν ένα σημάδι στο κεφάλι μου που θα με ακολουθεί πάντα».

Στην συνέχεια, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός τόνισε: «Δεν μου αρέσει να λέει ο κόσμος πως είμαι ο παίκτης των χαμένων τελικών. Ελπίζω να αλλάξει αυτό στο Euro με την ενική ομάδα της Ολλανδίας. Είμαστε χωρίς αμφιβολία στον δυσκολότερο όμιλο της διοργάνωσης, αλλά εάν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να νικήσουμε τους κυριότερους ανταγωνιστές μας από την πρώτη φάση».

Για την αναμέτρηση κόντρα στη Γερμανία, ο Ρόμπεν τόνισε: «Θα είναι ξεχωριστό για εμένα το παιχνίδι απέναντι στην Γερμανία. Τους ξέρω πολύ καλά όπως και αυτοί εμένα, οπότε υπάρχει πολύ μικρό περιθώριο εκπλήξεων. Θα είναι μια μεγάλη μάχη για τους βαθμούς στον όμιλο αλλά και από ψυχολογικής πλευράς για την συνέχεια του τουρνουά. Ο στόχος της Ολλανδίας δεν μπορεί να είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν μου αρέσει ο τίτλος του φαβορί αλλά οφείλουμε να πορευτούμε με αυτόν γιατί αυτό υπαγορεύει η παρουσία μας τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, ο Ολλανδός παίκτης υπογράμμισε: «Εάν χρειάζεται να αναλάβω την εκτέλεση ενός πέναλτι και μου το ζητήσει και ο προπονητής μου, θα το κάνω χωρίς φόβο. Είμαι επαγγελματίας και πρέπει να κοιτάω μπροστά».

Επιμέλεια: Θωμάς Ναλμπάντης

Πηγή: novasports.gr