Στο Μπάρι βρίσκεται από την Τετάρτη η εθνική χάντμπολ των ανδρών, η οποία την Παρασκευή αρχίζει τις «μάχες» της στην Α΄ προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κρανάκης, έχει πάρει μαζί του 16 παίκτες, που είναι οι Κώστας Τσιλιμπάρης, Κώστας Γουργούμης, Γιώργος Γεωργιάδης, Δημήτρης Τζιμούρτος, Διονύσης Γεωργιάδης, Βύρωνας Παπαδόπουλος, Αλέξης Αλβανός, Χρήστος Τσάτσος, Ηλίας Σεβαστίδης, Σπύρος Μπαλωμένος, Θόδωρος Ευαγγελίδης, Γιώργος Μαστορογιάννης, Χάρης Μάλλιος, Σωτήρης Μαραγκός, Γιώργος Χαλκίδης, Νίκος Τζούφρας.

Η εθνική θα αρχίσει τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο την Παρασκευή στις 9 μ.μ. (ώρα Ελλάδας), απέναντι στην «οικοδέσποινα» Ιταλία, θα ακολουθήσει το Σάββατο (6:45 μ.μ.) η αναμέτρηση με τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το ντέρμπι του ομίλου θα γίνει την Κυριακή στις 7 μ.μ., απέναντι στην Ελβετία. Την πρόκριση στην επόμενη φάση παίρνει ο πρώτος, ενώ θα περάσουν και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι μεταξύ των τεσσάρων συνολικά ομίλων.

«Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και αγωνιστικά. Είναι ένα τουρνουά τριών ημερών, θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί καλά και να δώσει ό,τι μπορεί. Είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση, παρά το γεγονός ότι ο όμιλος είναι δύσκολος» δήλωσε ο πλέι-μέικερ του Διομήδη Άργους, Χάρης Μάλλιος, ενώ ο Νίκος Τζούφρας συμπλήρωσε: «Η Ιταλία είναι γηπεδούχος ομάδα και θέλει να είναι ανταγωνιστική, η Μεγάλη Βρετανία, λόγω των Ολυμπιακών, θα παρουσιαστεί δυνατή, ενώ η Ελβετία είναι στα μέτρα μας. Κλειδί θα είναι το πρώτο ματς με τους Ιταλούς, ενώ το ματς με την Ελβετία θα κριθεί στο ποιος έχει περισσότερα ψυχικά αποθέματα».

Πηγή: novasports.gr