Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Κύπρου μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να μη δώσει το πράσινο φως στην ΑΗΚ για την επιβολή νέων αυξήσεων σε μικρούς εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές από την 1η Ιουλίου.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ, Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο είναι η πιο ψηλή στην Ευρώπη ενώ πρόσθεσε πως η ΑΗΚ θα πρέπει να αντιληφθεί πως υπό τις παρούσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες δεν μπορεί να απαιτεί τεράστια κέρδη.

Θα πρέπει, είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕΚ, να μοιράσουμε το πάπλωμα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών ή της επιβάρυνσης που επιβλήθηκε στους καταναλωτές απάντησε καταφατικά και συνέστησε υπομονή.

Από πλευράς της ΑΗΚ ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Γαβριηλίδης επεσήμανε την ανάγκη κερδοφορίας, προκειμένου η Αρχή να υλοποιήσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα και να αποπληρώνει τα χρέη της.

Εάν αποκοπεί περαιτέρω ποσοστό κέρδους, είπε, τότε θα τεθεί για την ΑΗΚ θέμα βιωσιμότητας.

Ο κ. Γαβριηλίδης αναφέρθηκε επίσης σε αντιφατικές δηλώσεις που γίνονται από πολιτικούς για την ΑΗΚ και υπενθύμισε ότι η ευθύνη για τις διατιμήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ανήκει στην ΡΑΕΚ.

Πηγή: energypress.gr