Χωρίς τους Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Κώστα Κουφό θα ξεκινήσει η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών εν όψει Βενεζουέλας. Ο Ηλίας Ζούρος ανακοίνωσε την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για το προολυμπιακό τουρνουά, στην οποία επιστρέφουν οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Επίσης, από την αποστολή απουσιάζουν οι Ξανθόπουλος και Περπέρογλου.

Αναλυτικά, η αποστολή της Εθνικής για την προετοιμασία εν όψει προολυμπιακού τουρνουά: Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής (Μπιλμπάο), Μάικ Μπράμος (Γκραν Κανάρια).

Η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 11 Ιουνίου και από αυτή αναμένεται να απουσιάζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, καθώς έχει υποχρεώσεις με την Αναντολοού Εφές. Επίσης, θα απουσιάζουν και οι Ζήσης, Μπουρούσης και Φώτσης, οι οποίοι δε θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Η προετοιμασία δε θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, καθώς δεν υπάρχει χρόνο. Οι προπονήσεις θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και στην συνέχεια, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αναχωρήσει στις 16 Ιουνίου για το Κάουνας, όπου θα αντιμετωπίσει τις Ρωσία και Λιθουανία σε τουρνουά προετοιμασίας. Επίσης, στις 26 του ίδιου μήνα, η Εθνική θα βρεθεί στη Βραζιλία, όπου θα πάρει μέρος σε δεύτερο τουρνουά προετοιμασία, όπου θα αντιμετωπίσει του διοργανωτές, τη Νέα Ζηλαδνία και τη Νιγηρία.

Επιμέλεια: Θωμάς Ναλμπάντης

Πηγή: novasports.gr