Η Δράση δεσμεύεται να στηρίξει μια κυβέρνηση που θα αγωνιστεί για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη και θα στηρίξει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις δήλωσε σε ανοιχτή ομιλία του στην Αθήνα ο Στέφανος Μάνος.

Ο πρόεδρος της Δρόσης κατηγόρησε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ για παροχολογία «με λεφτά που δεν υπάρχουν» και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο ενώ ο ίδιος ήταν ο βασικός συντάκτης του Μνημονίου που προβλέπει τη μείωση κατά 150.000 του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων ώς το 2015.

Για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ότι λεει στην ΕΕ που διαπραγματεύεται: “το 1ο νομοσχέδιο θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου”. ‘’Ουδείς συνομιλεί με τέτοιους όρους” επισήμανε.

Όσον αφορά το αίτημα της ΔΗΜΑΡ για επιμήκυνση έως το τέλος του 2017 της δημοσιονομικής προσαρμογής, είπε ότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερο πρωτογενές έλλειμμα για φέτος καθώς και για τα επόμενα χρόνια, δηλαδή νέα δάνεια.

“Δεν είναι εθνικός στόχος για εμάς να πάρουμε όσα περισσότερα μπορούμε, κάνοντας όσα λιγότερα μπορούμε. Δεν είναι περηφάνια αυτό” ανέφερε.

“Δεν αξιοποιήσαμε ούτε τον φυσικό μας πλούτο, τα πλεονεκτήματα του τόπου μας. Εμείς φταιμε γι’ αυτό, καμία Τρόικα, και εμείς θα το αλλάξουμε” τόνισε ο κ. Μάνος.

Επανέλαβε την πρόταση της Δράσης για Εθνική σύνταξη 700€ στα 67, χωρίς εισφορές, που θα έχει ως συνέπεια τη μείωση μισθολογικού κόστους για την επιχείρηση κατά 22%, και την αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος κατά 17%.

“Η ανάπτυξη χρειάζεται σταθερότητα. Θα ζητήσουμε να μην αλλάξει το νέο απλοποιημένο φορολογικό για τα επόμενα 10 χρόνια” σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι “θα επιδιώξουμε την κατάργηση των φόρων για την κατοχή ακινήτων – τα λεφτά που εισπράττει το κράτος από αυτούς είναι λίγα’’ ανέφερε ο πρόεδρος της Δράσης.

Πηγή: skai.gr