Σε διαμόρφωση του θερινού ωραρίου μουσείων και αρχαιολογικών χώρων προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού σε συνεννόηση με την ΠΟΣΥΠΠΟ και την ΠΕΥΦΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης και κατανομής του εποχικού προσωπικού.

Μετά την απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία γνωμοδότησε για την εξαίρεση του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠΠΟΤ), η διαδικασία προσλήψεων εποχικού προσωπικού, που είχε ανασταλεί λόγω προεκλογικής περιόδου, θα συνεχίσει κανονικά μέσω ΑΣΕΠ, όπως ορίζει ο νόμος.

Έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης, για την ομαλότερη λειτουργία των Αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων, η πολιτική ηγεσία ΥΠΠΟΤ σε συνεννόηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΣΥΠΠΟ) και την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), κατέληξαν στη διαμόρφωση του θερινού ωραρίου.

Ως εκ τούτου, τα Μουσεία θα είναι ανοικτά από τις 9π.μ έως τις 4μ.μ καθημερινά, ενώ οι Αρχαιολογικοί χώροι θα συνεχίσουν να είναι ανοικτοί από τις 8π.μ. έως τις 3μ.μ.

Ειδικά, για τους παρακάτω αρχαιολογικούς χώρους, το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης: 8π.μ. – 8μ.μ.
(Σάββατο – Κυριακή και αργίες 8π.μ. – 3μ.μ.)

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Επιδαύρου: 8π.μ. – 8μ.μ.

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο Ιερού Ασκληπιού Επιδαύρου: 8π.μ. – 8μ.μ.

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών: 8π.μ. – 5μ.μ.

Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο της Πέλλας: 9π.μ. – 4μ.μ.

Αρχαιολογικός χώρος Ακρωτηρίου Θήρας: 8π.μ. – 5μ.μ.

Αρχαιολογικός χώρος Κνωσσού: 8π.μ. – 5μ.μ.

Σπιναλόγκα: 9.30π.μ. – 4.30μ.μ.

Πηγή: skai.gr