Με τη βαρύτερη πειθαρχική ποινή που προβλέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας «πλήρωσε» ο Άκης Τσοχατζόπουλος το κινητό τηλέφωνο που είχε μέσα στη φυλακή, κατά παράβαση των σχετικών κανονισμών.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού επέβαλε στον πρώην υπουργό την μεγαλύτερη προβλεπόμενη πειθαρχική ποινή για χρήση κινητού εντός της φυλακής η οποία είναι «100 βαθμοί». Η ποινή αυτή η οποία καταγράφηκε ήδη στο ατομικό δελτίο πειθαρχικού ελέγχου του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να τον «ακολουθεί» κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στις φυλακές.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Σωφρονιστικό Κώδικα, οι βαθμοί ποινής λαμβάνονται υπόψη για την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του κρατουμένου και ιδίως στις περιπτώσεις της υπό όρο απόλυσης, της χορήγησης άδειας, του ευεργετικού υπολογισμού ημερών ποινής και άλλων ευεργετικών μέτρων.

Εάν στον κρατούμενο έχουν επιβληθεί περισσότεροι από 100 βαθμοί ποινής, η χορήγηση των παραπάνω ευεργετικών μέτρων γίνεται μόνον ύστερα από ειδική αιτιολογία ως προς το σημείο αυτό από το αρμόδιο όργανο.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχαν ο εποπτεύων των φυλακών Κορυδαλλού εισαγγελέας, η διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος και ο αρχαιότερος κοινωνικός λειτουργός συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή . Παρών ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος παραδέχθηκε το παράπτωμα του. Ο πρώην υπουργός είχε εντοπιστεί από σωφρονιστικό υπάλληλο στις 29 Μαΐου να κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου το οποίο και κατασχέθηκε.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Πηγή: zougla.gr