Ήδη γνωρίζουμε ότι η χρήση του Facebook δεν επιτρέπεται για παιδιά κάτω των 13 ετών με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να ψεύδονται για την ηλικία τους. Κάτι τέτοιο έρχεται να αλλάξει τώρα, αφού πληροφορίες θέλουν τη Facebook να εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη νέας τεχνολογίας που θα επιτρέπει στα μικρά παιδιά να δημιουργούν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο.

Η εν λόγω τεχνολογία δεν αποσκοπεί στη δημιουργία μιας ξεχωριστής έκδοσης του Facebook, αλλά στην προσθήκη νέων μηχανισμών που θα παρέχουν στους γονείς των μικρών χρηστών τον πλήρη έλεγχο της online δραστηριότητάς τους. Με άλλα λόγια, ο λογαριασμός του παιδιού θα είναι συνδεδεμένος με αυτόν του γονιού του και ο τελευταίος θα είναι υπεύθυνος για τον καθορισμό όλων των παιχνιδιών και εφαρμογών που θα μπορεί να χρησιμοποιεί.

Παρά το γεγονός ότι το Facebook εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τα μικρά παιδιά, η χρήση του κοινωνικού δικτύου υπό την παρακολούθηση των γονιών τους είναι σαφώς προτιμότερη από την αυθαίρετη χρήση πίσω από μια ψεύτικη ηλικία.

Πηγή: techgear.gr