«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σήμερα την επιλογή που τα στελέχη του με αντιφατικές δηλώσεις προσπαθούσαν επί μέρες να συγκαλύψουν. Έθεσε στον ελληνικό λαό το αλαζονικό, μικρομέγαλο και τυφλό δίλημμα «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτά που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί την ελληνική κοινωνία σε διχασμό και την Ελλάδα εκτός Ευρώπης» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο κ. Βενιζέλος «ο ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ανοιχτά και καθαρά υπέρ της μονομερούς καταγγελίας και ακύρωσης του μνημονίου που δεν είναι τίποτε άλλο από τους όρους της δανειακής σύμβασης. Δημιουργεί έτσι ένα τετελεσμένο γεγονός που φέρνει την Ελλάδα σε απομόνωση από τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης, δηλαδή από τα κοινοβούλια και τους πολίτες των άλλων κρατών. Το κάνει αυτό χωρίς καμία αίσθηση των ευρωπαϊκών συσχετισμών, αλλά και των συσχετισμών στη μεγάλη πλειονότητα των κρατών της Ευρώπης».

Λέει ακόμα ότι «κορμός των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επένδυση σε ένα μεγάλο και πολυδάπανο κράτος, σε μια Ελλάδα των παλιών ΔΕΚΟ, σε μια κοινωνία του συντεχνιασμού που είναι καταδικασμένη να παρακμάσει μέσα στο αναπτυξιακό αδιέξοδο και τη φτώχια».

«Όραμα του κ. Τσίπρα είναι η οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από το μέλλον και η οικειοθελής προσχώρησή της στο πιο κακό παρελθόν» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Αναφέρει τέλος ότι «το πραγματικό δίλημμα είναι αν παίζουμε με την τύχη της χώρας ή αν κάνουμε το καλύτερο για την Ελλάδα μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να σκεφτεί και να ξανασκεφτεί το συμφέρον της οικογένειάς του, το συμφέρον της πατρίδας μας και να πράξει αναλόγως».

Πηγή: skai.gr