Του Νίκου Β. Χατζηευαστρατίου
Πολιτικού Μηχανικού
Πήρα από σπόντα ένα δελτίο τύπου της επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Για την ακρίβεια μου το έστειλε ο φίλος Γιάννης Αγγέλογλου που με τη σειρά του το πήρε ως διαχειριστής του site συν+είδηση. Ας δούμε το κείμενο της πρόσκλησης.   

Σας γνωρίζουμε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που θα διεξαχθεί στις 04-05-2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
ΘΕΜΑ   1ο  Πλαίσιο αισθητικών παρεμβάσεων λειτουργίας κυρίως καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με σκοπό την προστασία του αστικού περιβάλλοντος του Καλλικρατικού Δήμου Βέροιας.
ΘΕΜΑ   2ο  Τοποθέτηση ή μη Τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες και πάρκα του Δήμου Βέροιας.
Καλούνται όσοι από τους ενδιαφερόμενους φορείς ή ομάδες πολιτών επιθυμούν, να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους.

«Αισθητικές παρεμβάσεις»; Μα εδώ έχουμε να κάνουμε απλά με την τήρηση της Νομιμότητας. Μιας Νομιμότητας που σχετίζεται με την ισονομία, την προστασία του εννόμου αγαθού της ίδιας της ζωής των χρηστών των καφετεριών (πυρασφάλεια), την πολεοδομική Νομιμότητα, την ηχομόνωση, την ενεργειακή επάρκεια και την στατική αντοχή κατασκευασμάτων με τα οποία επεκτείνονται εντελώς παράνομα κάποια καταστήματα. Ποιες αισθητικές παρεμβάσεις λοιπόν;

Δεν γνωρίζω αν οι επίτροποι δεν κατάλαβαν ή κάνουν πως δεν κατάλαβαν. Δεν γνωρίζω αν τα τελευταία καμώματα σχετίζονται με το γεγονός ότι παρήλασαν τις προάλλες, όλοι τους, από το γραφείο του ανακριτή για το ίδιο θέμα. Σε κάθε περίπτωση όμως οι άνθρωποι άρχισαν να γίνονται βλαβεροί για την πόλη τους.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα