Από τις 7:00 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες προκειμένου οι Έλληνες να ψηφίσουν στην πιο ρευστή και εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης. Αν και ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, τα προβλήματα δεν έλειψαν σε διάφορα τμήματα.  Μεθυσμένος που οπλοφορούσε και μπήκε σε εκλογικό κέντρο, κατάληψη σε ένα άλλο και πολλές… απουσίες μελών εφορευτικών επιτροπών, συνθέτουν το σκηνικό των… ευτράπελων της διαδικασίας.    
Αγρίνιο: Μεθυσμένος μπήκε με πιστόλι σε εκλογικό κέντρο

Αναστάτωση σε εκλογικό τμήμα προκάλεσε ένας άνδρας 30 ετών στα Τριαντέικα της ΔΕ Νεάπολης του δήμου Αγρινίου. Ο 30χρονος μπήκε στο τμήμα σε κατάσταση μέθης και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου λάμψης.
Το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, έγινε λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης, όταν ο 30χρονος μπήκε μέσα στο εκλογικό τμήμα και άρχισε να φωνάζει. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ανησύχησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως ο 30χρονος έφερε το συγκεκριμένο πιστόλι-ρεπλίκα.
Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και της διατάραξης στο εκλογικό τμήμα.

Συμβολική κατάληψη σε εκλογικό κέντρο της Κέρκυρας

Συμβολική τρίωρη κατάληψη των δύο εκλογικών κέντρων του χωριού Λαπάδες της Κέρκυρας, από τις 09.00 το πρωί της Κυριακής, αποφάσισε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της υφυπουργού παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, να κλείσει το γυμνάσιο της περιοχής.
Η εν λόγω υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 3 Μαΐου και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και στην κοινωνία της περιοχής. Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης και τη συνέχεια της λειτουργίας του σχολείου, ενώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της λαϊκής τους συνέλευσης, θα προχωρήσουν σε κατάληψη και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, το βράδυ της Κυριακής.

Αποχή στην Έδεσσα

Περί τους 400 πολίτες, κάτοικοι σε οικισμούς και χωριά στην Έδεσσα παρέδωσαν χθες τις ταυτότητές τους δηλώνοντας έτσι αποχή από τις εκλογές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής τους υπέστησαν καταστροφές, για τις οποίες η πολιτεία δεν τους αποζημίωσε.

Προβλήματα στο εκλογικό κέντρο του Βενιζέλου

Στη Θεσσαλονίκη και στους Αμπελόκηπους φαίνεται ότι η μέρα των εκλογών ξεκίνησε με μικροπροβλήματα.
Δεν προσήλθαν εγκαίρως στο τμήμα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε ομαλά. Σημειώνεται ότι ο δικαστικός επιμελητής έχει το δικαίωμα να ασκήσει διώξεις στα μέλη, ή να επιλέξει κάποιον εκ των ψηφοφόρων και να τον θέσει στην υπηρεσία του.

Άφαντη η εφορευτική επιτροπή σε τμήματα της Κρήτης

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσήλθαν σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Κρήτης. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή του Ηρακλείου.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι στις θέσεις τους, ωστόσο, καλούνται να βρουν άμεσα λύση. Επικοινωνούν λοιπόν με το Πρωτοδικείο όπου τους απαντούν ότι φυσικά μπορούν και μόνοι τους να “βγάλουν” τις εκλογές όμως έχουν και τη δυνατότητα να… κρατήσουν τους πρώτους εκλογείς για να τους βοηθήσουν!

Έλλειψη δικαστικών σάκων στα Ιωάννινα

Έλλειψη δικαστικών σάκων καταγγέλθηκε σε κάποια εκλογικά τμήματα των Ιωαννίνων όπου αναμένεται να ψηφίσει αργότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Συνολικά σε ολόκληρη την Ήπειρο έχουν στηθεί 961 εκλογικά τμήματα από τα οποία τα πέντε είναι ετεροδημοτών. Όσο για τους υποψηφίους όλων των κομμάτων φτάνουν τους 280.

Προβλήματα και στην Ξάνθη

Χωρίς εφορευτικές επιτροπές λειτουργεί το σύνολο των εκλογικών τμημάτων του Ν. Ξάνθης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiToday.com. Σε πολλά από τα 223 εκλογικά κέντρα της Π.Ε. Ξάνθης είτε δεν εμφανίστηκαν καθόλου τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αναγκάζοντάς τα να λειτουργούν μόνο με τους γραμματείς, είτε εμφανίστηκαν ένα με δύο άτομα. «Η διαδικασία πρέπει να γίνει και με ένα και με δύο άτομα στην εφορευτική επιτροπή. Πολλά εκλογικά λειτουργούν μόνο με τον γραμματέα, αυτό ωστόσο δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά των δήμων και του Πρωτοδικείου» αναφέρει στο TharkiToday.com η κα Δεούδη, υπεύθυνη του εκλογικού γραφείου της Π.Ε. Ξάνθης.

Πηγή: zougla.gr
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα