Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό άρθρο στο InVeria.gr (δείτε το εδώ) ο ΣΥΡΙΖΑ με την μορφή που είχε κατέλθει στις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν μπορούσε να πάρει το μπόνους των 50 εδρών… Σήμερα Τρίτη 15/5, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως προχωρά στην επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοτελούς κόμματος και, κατά συνέπεια, πλέον αν βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές, θα μπορεί να πάρει το μπόνους και θα έχει παραπάνω πιθανότητες να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως ο Αλέξης Τσίπρας συχνά χαρακτήριζε στο παρελθόν το εκλογικό νόμο “καλπονοθευτικό”, εξαιτίας αυτού του μπόνους στο πρώτο κόμμα.
Η εξέλιξη αυτή, δείχνει αφενός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την ανάληψη της εξουσίας και, αφετέρου, αν βγει πρώτος, θα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στους βουλευτές της Ημαθίας, η οποίοι – ως γνωστόν – δεν θα εκλεγούν βάσει σταυρών προτίμησης αυτή τη φορά, αλλά βάσει της σειράς στην οποία θα τους κατατάξουν οι πρόεδροι των κομμάτων τους.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα