Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί αυτή την ώρα (Τρίτη 22/5, 2 μ.μ.) το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, έπειτα από την πληροφορία που απέσπασε η Δήμαρχος Βέροιας από τον αναπληρωτή πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ που εδρεύει στη Βέροια Γρηγόρη Καυκαλά, ότι στην συνεδρίαση της Συγκλήτου θα προταθεί η μεταφορά του Τμήματος από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη.

Το εισηγητικό του μοναδικού θέματος της έκτακτης συνεδρίασης αναφέρει:
ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία της Δημάρχου Βέροιας με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ., κ. Καυκαλά, προκύπτει η βάσιμη πληροφορία ότι η Συνέλευση της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής αποφάσισε στις 18/05/2012 να εισηγηθεί στην επόμενη Συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23/05/2012, τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος ΜΧΑ από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη, με μόνο κριτήριο το οικονομικό και χωρίς καμία αναφορά σε ακαδημαϊκά κριτήρια όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο έγγραφο. 
Επτά χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος, παραβλέπονται τα ακαδημαϊκά επιχειρήματα όλων των προηγούμενων Πρυτανικών Αρχών που μιλούσαν για πολυκεντρικά – πολυπύρηνα Πανεπιστήμια στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο Δήμος Βέροιας οφείλει να κινηθεί άμεσα για να υπερασπιστεί την παραμονή του Τμήματος στην πόλη μας. Για τη λειτουργία του Τμήματος ΜΧΑ, έχουν μέχρι τώρα επενδυθεί μεγάλα χρηματικά ποσά καθώς επίσης και εκατοντάδες εργατοώρες από το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου και της Δ.Ε.Υ.Α.Β προκειμένου να ανακατασκευαστούν τα κτήρια όπου φιλοξενείται σήμερα το Τμήμα.

Ύστερα από την καθοριστική συμβολή του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, το Τμήμα σήμερα λειτουργεί σε άρτια οργανωμένα και λειτουργικά κτήρια και φιλοξενείται σ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, μόλις 75χλμ από το Μητροπολιτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης και την έδρα του Α.Π.Θ.  Επίσης, Ο Δήμος παρέχει διαρκή υποστήριξη σε όλα τα ζητήματα που κατά καιρούς θέτει το Τμήμα, έχοντας πάντα άριστη συνεργασία με αυτό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για τα παρακάτω:

Α) Η Δήμαρχος, οι Επικεφαλής των Παρατάξεων και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστούν στη Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. στις 23 Μαΐου ώστε να επιδώσουν την παρούσα απόφαση, διατρανώνοντας τη βούληση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για την παραμονή και λειτουργία του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης στη Βέροια.

Β) Εάν τελικώς η Ακαδημαϊκή Κοινότητα επιμείνει στην απόφασή της για μεταφορά του Τμήματος στη Θεσσαλονίκη, ο Δήμος Βέροιας θα διεκδικήσει δυναμικά το αυτονόητο της επιστροφής των κτηρίων και εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί σήμερα το ΤΜΧΑ, όπως και κάθε νόμιμη οικονομική διεκδίκηση για τη συνολική επένδυση του Δήμου.

Η Δήμαρχος Βέροιας
Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη

 
Όπως φαίνεται, η περσινή απόφαση για παραμονή της σχολής στην Βέροια ήταν μάλλον “τυρί” προς τον Δήμο, προκειμένου να καθησυχάσει και, ξαφνικά, να φέρουν το θέμα όταν είναι έτοιμοι για την μεταφορά.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα