Κεντρική θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι στην Ελλάδα μπορούμε να φτάσουμε στο εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Πρόσθεσε ότι βρισκόμαστε στην τελευταία φάση μιας οξύτατης κρίσης και πως οι λύσεις πρέπει να δίνονται από το κοινωνικό κράτος και τους θεσμούς και όχι να βασίζονται στη φιλανθρωπία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την υποδομή, την εμπειρία, τη δυνατότητα, να θέσει σε λειτουργία ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, που μπορεί πολύ σύντομα να μας οδηγήσει στην ολοκληρωμένη φάση του εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης»… «υπό συνθήκες κρίσης κανείς δεν πρέπει να νοιώθει μόνος και αβοήθητος. Κανείς δεν είναι εγκαταλελειμμένος. Όλοι είμαστε μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον και αυτό φαίνεται και μπορεί να φανεί πολύ καλύτερα στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία είναι κράτος κοντά στον πολίτη, είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και το κράτος».

Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και χαρακτήρισε πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό την εικόνα «πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας» που παρουσιάζει η χώρα.

Υπογράμμισε ότι «ο τουρισμός είναι η μεγάλη βιομηχανία της χώρας. Μια βιομηχανία που είχε πολύ μεγάλες προοπτικές για φέτος, αλλά δυστυχώς πλήττεται. Γιατί τώρα που είναι η κρίσιμη περίοδος, τώρα που κορυφώνονται οι κρατήσεις, η πολιτική αστάθεια στέλνει ένα αρνητικό μήνυμα για τη χώρα».

Είπε ακόμα, ότι «ο ελληνικός τουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες. Η συμβολή του στη διαμόρφωση του ΑΕΠ είναι πάρα πολύ μεγάλη. Η συμβολή του στην απασχόληση ακόμη μεγαλύτερη. Άρα, οτιδήποτε πάει άσχημα στον τουρισμό βαθαίνει την ύφεση και διογκώνει την ανεργία».

Πηγή: skai.gr