Τη σύλληψη του ιδιοκτήτη και άλλων στελεχών του εμπορικού κέντρου Villaggio Mall, που τυλίχθηκε στις φλόγες στέλνοντας στον θάνατο 19 ανθρώπους, διέταξαν οι αρχές του Κατάρ.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων QNA, ο γενικός εισαγγελέας Αλί μπεν Φάτις Αλ-Μάρι «διέταξε τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του Villaggio Mall, του διευθυντή του, του υποδιευθυντή και του αναπληρωτή διευθυντή υπεύθυνου για την ασφάλεια» του εμπορικού κέντρου, «στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά». Έδωσε επίσης εντολή για τη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του παιδικού σταθμού που λειτουργούσε εντός του κέντρου, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 μικρά παιδιά.

Η πυρκαγιά που αποτέφρωσε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ντόχα, έχει εγείρει ερωτήματα για την ύπαρξη κενών στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων, που πιθανώς ευθύνονται για τον βαρύ απολογισμό της καταστροφής.

Οι φλόγες περικύκλωσαν τον παιδικό σταθμό, όπου εγκλωβίσθηκαν παιδιά κάτω των 5 ετών. Στα 13 θύματα του παιδικού σταθμού περιλαμβάνονται τρίδυμα από τη Νέα Ζηλανδία και τρία αδελφάκια από την Ισπανία.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να εισέλθουν από τη στέγη στον χώρο του παιδικού σταθμού για να απομακρύνουν τα παιδιά, αφού η σκάλα που οδηγούσε εκεί είχε καταρρεύσει.

Τέσσερα μέλη του προσωπικού του παιδικού σταθμού και δύο μέλη των υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αμπντάλα μπεν Νάσερ Αλ Θάνι, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πιθανόν να ανακοινωθούν σήμερα.

Πηγή: zougla.gr