Η Κριστίν Λαγκάρντ, δεν φορολογείται για τον μισθό της ως επικεφαλής του ΔΝΤ, αποκάλυπτει ο Guardian στην ηλεκτρονική έκδοσή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφερεται, η διευθύντρια του ΔΝΤ, η οποία προκαλεσε διεθνείς αντιδράσεις μετά τον υπαινιγμό της, σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Guardian, ότι οι Ελληνες φοροδιαφεύγουν, η ίδια δεν πληρωνει φόρους για τον παχυλό μισθό που παίρνει ως επικεφαλής διεθνούς οργανισμού.

Συμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Λαγκάρντ, βάσει του συμβολάιου της, λαμβανει ετησίως 467.940 δολάρια, συν επίδομα 83.760 δολαρίων, τα οποία δεν φορολογούνται.

Προσθετει, μάλιστα, ο Guardian, ότι η K. Λαγκαρντ κερδιζει περισσότερα από τον Μπαρακ Ομπάμα, ο οποίος μάλιστα φορολογείται για τον μισθό του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Εν τω μεταξύ, η κυρία Λαγκάρντ κληθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιου του ΔΝΤ για το υποτιμητικό ύφος των δηλώσεων της σε βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλια που έκανε, επεσήμανε οτι πήρε “γερό μάθημα απο το λάθος της” και επανέλαβε ότι “σέβεται τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός.”

Ενοχλημένο εμφανίστηκε και το Μέγαρο Μαξίμου για τις επίμαχες δηλώσεις Λαγκάρντ.

“Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί βαρύτατες θυσίες τα προηγούμενα χρόνια και αξίζει το σεβασμό όλων”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Πηγή: skai.gr