Σε συλλαλητήριο με διεκδίκηση την πρόσληψη 1.903 συμβασιούχων Πυροσβεστών πυρόσβεσης – διάσωσης, προχωράει σήμερα Τετάρτη στις 11.00 το πρωί, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συμβασιούχων Πυροσβεστών Πυρόσβεσης Διάσωσης (ΠΟΣΔΥΠ).

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν:

«Εδώ και μήνες αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και την φυσική ηγεσία του Α.Π.Σ. να προχωρήσει σε ιατρικές εξετάσεις και πρόσληψη των 1.903 συμβασιούχων συναδέλφων.

Εντέλει εδώ και λίγες ημέρες εκκρεμεί πάλι η σχετική διαδικασία για έγκριση του Συμβουλίου Επικρατείας, που κάθε μέρα εγκρίνεται και μένει στα χαρτιά. Την Παρασκευή 01/06 οι 1.906 συνάδελφοι πρέπει να έχουν προσληφθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και επειδή μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες.

Οι 5ετής και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες την Τετάρτη 30 Μαΐου και ώρα 11.00 θα πραγματοποιήσουν ένστολοι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα μεταβούν και όπου χρειαστεί, προκειμένου να «ξεκολλήσουν» όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σε Α.Π.Σ., Υπουργεία ΠΡΟ.ΠΟ., Οικονομικών, Εσωτερικών και όπου αλλού χρειαστεί. Πέραν της πρόσληψης των 1.903 συναδέλφων που εκκρεμεί η απασχόλησή τους, οι 5ετής και συμβασιούχοι πυροσβέστες διαμαρτύρονται και για:

1) Την υλοποίηση νέας 5ετίας για τους συμβασιούχους πυροσβέστες που είναι εκτός ρύθμισης και σταδιακή απορρόφησή τους.

2) Την απορρόφηση σε βάθος τριετίας όπως προβλέπεται κα στο Ν.3938/2011 των 900 περίπου επιλαχόντων.

3) Την απορρόφηση των 150 επιλαχόντων.

4) Την εφαρμογή των ωραρίων, εκτός έδρας κ.λ.π. και αμοιβή των 5ετών πυροσβεστών όπως προβλέπεται και στο μόνιμο προσωπικό βάσει μισθολογίου των Σωμάτων Ασφαλείας των 5ετών.

5) Αξιοκρατικό σύστημα των μεταθέσεων των 5ετών.

6) Χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας κ.α.

Καλούμε όλους τους πυροσβέστες, μέλη της ΠΟΣΠΥΔ, ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ να δώσουν ένα δυνατό παρόν για την διασφάλιση των κεκτημένων και βελτίωση όλων των εργασιακών θεμάτων που απασχολούν όλα τα

μέλη μας. Άλλωστε στα 9 χρόνια συνδικαλιστικής διαδρομής της ΠΟΣΠΥΔ και τα πάνω από 45 συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί έχει αποδειχθεί ότι όλα κερδίζονται και μέσα από αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους πυροσβέστες ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, 5ετής και συμβασιούχους την Τετάρτη 11.00 η ώρα το πρωί στα Προπύλαια. Τα λόγια τελείωσαν, ώρα για πράξεις».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Πηγή: zougla.gr