Το θέμα της διατροφής είναι εξαιρετικά σημαντικό και σύγχρονο στην εποχή μας, την εποχή της υπερκατανάλωσης και των αμέτρητων διατροφικών κινδύνων που απειλούν εμάς και το περιβάλλον. Οι διατροφικές συνήθειες είναι πολύ εύκολο να διαμορφωθούν στην παιδική ηλικία μέσα από τα κατάλληλα μηνύματα υγιεινής διατροφής.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας μαζί με τη δασκάλα τους Ποτουρίδου Γεωργία, ψάχνοντας για τη «διατροφή», βρήκαν πολλά θέματα, τα οποία προσέλκυσαν το ενδιαφέρον τους. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο τη μετάδοση μηνυμάτων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές συνήθειες ως προς τη διατροφή τους και πιθανόν να διατηρήσουν σε όλη τους τη ζωή, ενώ ενδεχομένως να επηρεάσουν και τη διατροφική συμπεριφορά των γονέων τους.

Η ολοκλήρωση του προγράμματος έγινε με την επίσκεψη των μικρών μαθητών στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, την Πέμπτη 24/05/2012. Εκεί, τους περίμενε το παραμύθι «Ποτέ, μα ποτέ στη ζωή μου δε θα φάω ντομάτα». Οι μικροί μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν με διάφορα τρόφιμα τη χώρα του «ΤΡΩΩΟΤΙΝΑΝΑΙ» και τη χώρα του «ΦΡΟΝΤΙΖΩΤΟΝΕΑΥΤΟΜΟΥ». Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό της βιβλιοθήκης για τις πολύτιμες συμβουλές που έδωσαν στους μικρούς μας μαθητές.

Γεωργία M. Ποτουρίδου
Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός
Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ